HABER MERKEZİ

Adaylık başvuruları için 19 Ekim’e kadar süre veren CHP’de Belediye Meclis Üyesi Esin Savaş, Enez Belediye Başkanlığı için aday olduğunu belirterek özgeçmişini kamuoyu ile paylaştı.

“Özellikle bugüne kadar Enez’de Belediye Başkanı olarak görev yapanlara verdikleri hizmetler için teşekkür ediyorum.. Yaptıkları her hizmet saygı ve takdirle anılmaktadır” diyen Esin Savaş, “Ancak geldiğimiz noktada artık Enez’in sıradan ve klasik bir Belediyecilikle yetinmesinin mümkün olmadığını ve daha katılımcı, daha şeffaf, daha bilimsel bir vizyon değişikliğine ihtiyacının olduğunu, kendisinin bu amaçla yola çıktığını” vurguladı.

CHP’de Savaş’ın yanısıra Şenol Kılıç’ın, Ümit Kurt’un, Özkan Günenç’in, Halit Çelik’in, Nadir Yormaz’ın da adaylıklarının söz konusu olduğu biliniyor.

Esin Savaş, öncelikle kendi partisi adayları ile diğer partilerin adaylarını bu demokrasi sürecine olan katkılarından ötürü kutladı ve başarılar diledi.

ESİN SAVAŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ

1979 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise eğitimimi İstanbul’ da, üniversite eğitimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünde tamamladım. İş hayatıma İstanbul’da özel bir firmanın muhasebe departmanı sorumlusu olarak başladım. 2006 yılından beri Enez’de Mali Müşavirlik büromda mali müşavirlik hizmeti vermekteyim. 2014 yılı yerel seçimlerinde Enez Belediye Meclis üyeliğine seçildim. Dört yıldır Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve bilişim sorumlusu olarak görevimi yürütmekteyim.

Kadının günlük, sosyal ve siyasal yaşamda daha aktif olmasının gerektiğine inanmaktayım. Bu amaçla Enez’de yaşayan kadınların kendi ekonomik güçlerini kazanmaları için S.S.ENEZ MUTLU ELLER ÜRETİM VE İŞLETME KOOPERATİFİNİ kurulmasına öncülük ettim. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi, sportif faaliyetlerde bulunması için, Enez Mavi Saros Gençlik ve Spor Kulübünün kurucu başkanlığını yaptım. Kulübün ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenlemesinde katkıda bulundum. İş sosyal ve siyaset yaşamında yer alırken, aynı zamanda bir eş ve üç erkek çocuk annesiyim.

 Enez’deki  öncelikli hedefim, kişilerin siyasi tercihleri ne olursa olsun, etnik köken mezhep, din, dil ayrımı gözetmeksizin, insan odaklı bir anlayışla, kimseyi ötekileştirmeden birleştirmek, hukukun üstünlüğü ilkesi, kanun ve yönetmelikler doğrultusunda, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilkeleri ışığında, şeffaf, katılımcı ve hesap verilebilir bir siyaset anlayışı ile “daha yaşanabilir bir çevre, sayfiye ve huzur şehri, vizyonu olan” bir ENEZ yaratmaktır.

Bu doğrultuda yaptığım plan ve projeleri hayata geçirebilmek, Enezli vatandaşların refahını sağlamak için 2019 yılı yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu, kamuoyuna beyan ederim.

Aday adaylığı sürecimin adaylığa dönüşmesi halinde, Enez için yapmış olduğumuz her alandaki, (günlük yaşam, temizlik, turizm, sahiller, sahipsiz sokak hayvanları, gençler için faaliyetler ,iş alanları vs.) plan ve projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.

Öncelikle ENEZ halkı, partimiz ve kendi adıma hayırlı olmasını dilerim.                                                                                                                  

Esin SAVAŞ

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

CHP Enez Belediye Meclis Üyesi