AYGÜL KONAR

AK Parti Enez İlçe Başkanlığı tarafından, sosyal medya hesabından yapılan "Dünden bugüne ne değişti?" başlıklı paylaşımda, kamyonların kum taşırken çekilen fotoğraflarına da yer verildi.

“NE DEĞİŞTİ?”

Fotoğrafların altına yapılan yorumda, “Enez Belediyesi sahil kesiminden hunharca kum almaya ve bu kumu gelişigüzel satmaya devam ediyor. Bir önceki dönem AK Partili Enez Belediyesi, aynı şekilde sahilden kum alırken ve kumu tamamen Enez'in faydasına kullanırken, gerek şu anki Belediye Başkanı Özkan Günenç, gerek birçok meclis üyesi ve il genel meclis üyeleri ile sözde çevreciler, konuya sürekli itiraz ederek, fotoğraflayarak, suç duyurusunda bulunuyorlardı. Bir önceki dönem, AK Partili Enez Belediyesi'ni, çevre katliamı ile suçlayan şu anki CHP'li Enez Belediyesi'nin yaptığı çevre katliamı olmuyor mu? Ayrıca çıkarılan kumun ise nerelerde kullanıldığı dahi belli değil. Enez içerisinde kullanılması gereken kumun, beton santrallerine satıldığı çeşitli çevrelerde dile getiriliyor. Yasal ise ayrım gözetmeksizin yasal olmalı. Yasal değilse, kimler ya da hangi kurumlar bu duruma müsaade ediyor? Bahsi geçen kurumlar, önceki dönem Enez Belediyesi tarafından kum alımı için yazılı izin talep edildiğinde, cevaben; Meriç Nehri'nde temizleme amacıyla kum alınabileceğini ve kıyı şeridinin doğal dengesinin ve kıyı bütünlüğünün korunması amacıyla, kumun çıkarıldığı bölgede depolanması ve ortamdan uzaklaştırılmaması gerektiğini belirtmişlerdi. Peki, ne değişti? Gerek Enez Belediyesi'nin, gerek ilgili kurumların şu anki keyfi uygulamaları, hangi yasaya, hangi kanuna, hangi ahlak ilkelerine göre işliyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz ve konunun takipçisi olduğumuzu burada bir kez daha vurgulamak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

GÜNENÇ: “ENEZ HALKINA HİZMET ETMEMİZİN ÖNÜNE SET VURMAYA ÇALIŞMAKTALAR”

AK Parti Enez İlçe Başkanlığı'ndan yapılan bu paylaşıma, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç de aynı şekilde kendi sosyal medya hesabından cevap verdi.

AK Parti Enez İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya aracılığıyla kamuoyunu yanılttığını, aldattığını ve Enez Belediyesi'ni karalamaya çalıştığını savunan Günenç, şu ifadelere dikkat çekti: “Yanıltmaya, aldatmaya ve Enez Belediyesi'ni karalamaya çalışan yazısına halkımızı doğru bilgilendirmek adına cevap verme gereği doğmuştur. Göreve geldiğimizden bu yana defalarca siyasi çevreler tarafından yalan yanlış iftiralarla Enez Belediyesi kaçak kum çekiyor diye birçok kuruma şikâyetlerde bulunuldu. Bunların kimler tarafından yapıldığı biliyoruz, belgeleri elimizde. Bu karalama kampanyasını yürüten siyasi çevrelerin amacı çok açık ne yapmak istedikleri belli. Klasik ayak oyunlarıyla Enez halkına hizmet etmemizin önüne set vurmaya çalışmaktalar. Dertleri çevre değil, dertleri 'ne yapalım da belediye hizmetlerine ket vuralım, yönetimi başarısız kılalım'dır. Kumu kendimize mi almaktayız? Kilit taş üretiminde kullanıyoruz, yol yapıyoruz. Vatandaşın ihtiyacını karşılıyoruz. Kumdan rant mı sağlamaktayız? Önceki belediye yönetimi kumu izinsiz ihalesiz kaçak şekilde aldı ve sanki tüccardan almış gibi göstererek yandaşına 429 bin TL ödemiş. Banka hesap kayıtlarında ve faturalarda bu durum çok açık şekilde görülmekte. Şimdiki belediye yönetimi olarak kumu; bütün ilgili kurumlardan izinleri alınarak, ihaleyle, parası ödenerek ilgili kurumların gözetimi altında almaktayız. Önceki yönetimde iktidar sarhoşluğu içine girmeseydi ben kimseyi takmam yaparım demeyip normal prosedürü takip etseydi aynı şekilde kum alırdı. Ama onlar zoru değil kolayı seçmiş. Bütün bunlar bilindiği halde sırf belediye yönetimine ve şahsıma karşı yapılan haksız mesnetsiz belgesiz karalama kampanyasına bundan böyle sessiz kalmayacağımı, bu yazıları yazan kişiler hakkında dava açacağımı kamuoyuna saygılarımla duyururum.”