BÜLENT SAYLAM

Kartopu Enez gönüllüleri Derneği ve ENEZ-DOĞADER’in katkıları ile DOĞA-DER Başkanı Ege Sakin’in koordinatörlüğünde yapılacak etkinlikte 4 okulda 90 öğrenciye diş sağlığı konusunda eğitim verilecek ve çeşitli armağanlar sunuldu. Sakin, etkinliğe katkı veren Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş’a, kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

HEDEF KİTLE 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ OLDU

Konuyla ilgili bilgi veren DOĞA-DER Başkanı Ege Sakin, şunları söyledi: “Enez Kaymakamımız Sayın Şükrü Alperen Göktaş’ın önderliğinde çok güzel bir çalışmayı daha hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz.  İlköğretim birinci sınıf öğrencilerimize,  ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Enez Devlet Hastanesi 'nin katkıları ile bir eğitim çalışması yapıldı.”

DR. URAL, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİNİ ANLATTI

“Enez Doğa Derneği ve Kartopu Gönüllüleri Derneği tarafından desteklenen çalışmada çocuklarımıza diş sağlığının önemini konu alan 'Tavşan Bıdıbık Diş Hekiminde' isimli hikaye kitabı hediye edildi.  Aynı zamanda Banat tarafından bağışlanan diş fırçaları ve gönüllü destekçiler tarafından temin edilen, 2 dakikalık kum saatleri eğitim sonunda çocuklara dağıtıldı.

Enez ilçe ve köylerinde bulunan 4 okulda toplam 95 çocukla sınıflarında buluşan Dr. Keremcan URAL ağız ve diş sağlığının önemini anlattı çocukların sorularını yanıtladı.

Değerli Kaymakamımız çalışmaya bizzat katılarak çocuklarımız ile birlikte eğitim sunumu dinledi eğitim sonunda çocuklara hediyeleri takdim edildi.”