YALÇIN BİTİKLİ

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle aynı gece kentin iki noktasında düzenlenen eğlence organizasyonu iki partinin gövde gösterisine döndü. Şehir merkezinde AK Parti’nin düzenlediği geceye THM sanatçısı Mahmut Tuncer ile pop sanatçısı Gizem Tuncer katıldı. Kadınlar günü nedeniyle düzenlenmiş olmasına rağmen konserde erkek yurttaşların çokluğu ve yine erkeklerin ön sıraları işgal edip, kadınları geri planda bırakmaları eleştiri konusu oldu.

Aynı gece CHP’nin Belediye Düğün Salonu’nda sadece kadınlar için düzenlediği gecenin konuğu Kültür bakanlığı sanatçısı Ayşe Engin Aslanca idi. Yaklaşık 900 kadının katıldığı gecede Başkan adayı Özkan Günenç’e destek veren kadınlar doyasıya eğlendiler. Geceye katılanlara kaşkol hediye edildi ve karanfil dağıtıldı.

Gece ile ilgili izlenimlerini özetleyen CHP Enez Belediye Başkan adayı Özkan Günenç, “Eğer gecemize katılanların sayısı ve coşkusu bir ölçü ise bu seçim kadınlarımızın ve gençlerimizin zaferi olarak 31 Martta noktalanacaktır. Bu katılım ve coşku bu zaferin habercisidir.” dedi.

CHP 10 Mart Pazar günü de Enez Köprü başında Bostancı döneminde kapatılıp mühürlenen restoranın bahçesinde bir piknik düzenledi. 500 kişinin hedeflendiği bu organizasyonda katılanların çokluğu nedeni ile birkaç kez mangal ve yiyecek, içecek takviyesi yapıldı. 5 yıl aradan sonra bu restoranın açılışı başkan adayı Özkan Günenç’in ilk icraatı olarak değerlendirildi.