HABER MERKEZİ

Enez ilçesinde Pazar günü, akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, sel ve su baskınlarına neden oldu. Kuvvetli yağış nedeniyle Enez-Keşan kara yolu ekipler tarafından ulaşıma kapatıldı. İlçeye bağlı Sultaniçe, Gülçavuş ve Vakıf köylerinde de taşkınlar oldu, bazı evler ile yollar su altında kaldı.

Sultaniçe köyünde sele kapılan Murat Güneş, kayboldu. Sel nedeniyle bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, Orman İşletme ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, araçlarında ve evlerinde mahsur kalan 11 kişiyi kurtardı. Yetkililer, kuvvetli yağışın etkisini yitirmeye başladığını belirterek, bölgede çalışmaların sürdüğünü söyledi. Suya kapılıp kaybolan Murat Güneş’in cansız bedeni ise evine yakın bir bölgede bulundu. AFAD ekiplerinin evinin yakınında bulduğu Güneş’in cenazesi Enez Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

VALİ CANALP İNCELEMELERDE BULUNDU

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Sultaniçe Köyü’ne giderek incelemelerde bulundu. Enez’de yaşanan selde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin selden kurtarıldığını, 34 evin sel suları nedeniyle zarar gördüğünü söyledi. Vali Canalp, yaptığı açıklamada, son 24 saatte Enez’e 125 kilogram yağış düştüğünü, buradaki derenin de taşması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Önceki gece aynı zamanda Enez- Keşan yolunun taşkın sularının belli yüksekliği aşmasından dolayı trafiğe kapatıldığını belirten Canalp, "Maalesef bir vatandaşımız sel sularına kapılarak hayatını kaybetti, 11 vatandaşımız selden kurtarıldı. Bölgedeki 34 ev sel suları nedeniyle zarar gördü" dedi.

Ekrem Canalp, Enez-Keşan yolunu gece saatlerinde tekrar trafiğe açtıklarını ifade eden, "Bugün ve yarın yine yoğun yağışlarımız devam edecek. Bazen bu yağışlar şiddetlenerek sürecek. Edirne'nin bütün ilçelerinde kaymakamlarımız, belediyelerimiz, muhtarlarımız, AFAD'ımız ve bütün kamu kurumlarımız teyakkuz halindeler. Ümit ediyorum ki tekrar bir sel felaketiyle karşı karşıya kalmayız. Buradan bir kez daha vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Kamu kurumları tarafından yapılan uyarılara herkes dikkat etsin" diye konuştu.

Vali Canalp, selde hayatını kaybeden Murat Güneş’in ailesi ve köydeki vatandaşlara başsağlığı diledi.