Yerel Seçim tarihi yaklaşırken Enez’de de siyasi arena kızışmaya başladı. İYİ Parti, Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının yarışacağı Enez’de adaylarla tek tek görüşerek seçim stratejilerini, seçildikleri taktirde nasıl bir yönetim tarzı uygulayacaklarını ve hayata geçirmeye çalışacakları projelerini öğrenmeye çalıştım. Her üç adayla ilgili bir yazı dizisi hazırladım. Bu yazı dizisinde adayların görüşlerini yorum katmadan sizlere aktaracağım.  İlk olarak Enez İYİ Parti Belediye Başkan adayı Sayın Mustafa Sünnetçi ile yaptığım görüşmemi paylaşacağım.

Mustafa Sünnetçi Belediye Meclis Üyesi iken 2002 yılında CHP Belediye Başkanı Abdullah Bostancı Milletvekili adayı olunca 2004 yılına kadar Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş, sonrasında ise CHP adına girdiği seçimleri kazanarak 2009 yılına kadar bu görevi sürdürmüş deneyimli bir başkan adayı. Seçimler için oldukça iddialı konuşan Sayın Sünnetçi seçim stratejisini Enez’de huzurun geri getirilmesi ve refah seviyesinin artırılması üzerine kurduğunu belirtmekte. Bunu da 6 ay içinde başaracağını iddia etmekte. Enez’de mevcut başkanın ayrımcı politikaları yüzünden Enez’de huzurun kalmadığını, kahvelerin bile ayrıldığını belirten Sünnetçi Enezlileri yeniden bir araya getireceğini ve her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıracağı konusunda oldukça iddialı.

Katılımcı bir yönetim tarzı uygulayacağını belirten Sünnetçi Kent Konseyi, Kadınlar ve Çocuklar Meclislerini oluşturacağını, STK’lar ve diğer siyasi partileri de işin içine katarak ortak akılla karar alınacağını belirtmekte. Belediyeye daha önceki döneminde olduğu gibi ‘Burası İkinci Eviniz’ yazısını astıracağını ve odasının kapılarını söktürerek sorunu olan herkesin kendisine rahatça ulaşabileceğini söylemekte.

Daha önceki başkanlık döneminde en büyük başarılarından biri olarak Enez merkez ve sahilde kanalizasyon projesinin tamamlanmasını gösteren Sünnetçi Enez’de döneminde onaylattığı Su Ürünleri ve Turizm Meslek Yüksek Okulu projesini tamamlayamamaktan ve kendisinden sonraki dönemde üzerine düşülmemesinden dolayı üzgün olduğunu anlatmakta.

Başkan seçildiği taktirde hayata geçireceği projeleri de şu şekilde sıralamakta.

  • Enez’de huzur ortamının yeniden sağlanması,
  • Kent Konseyi, Kadın Meclisi ve Çocuk Meclisinin hayata geçirilmesi,
  • Enez’de turizmin gelişmesi için yatak kapasitesinin artırılması, otel yatırımlarının teşvik edilmesi, mobil gümrük getirip Limanın da uluslararası trafiğe açılması, Semadirek adasına karşılıklı feribot seferleri düzenlenmesi, Sahilin temizliğinin sağlanması ve başıboş hayvanların engellenmesi
  • Sahildeki arıtma tesisinin verimli kullanılması ve derin deşarj projesi ile desteklenip sahildeki kirliliğin engellenmesi,
  • Ekonomik gelişme ve refahın artırılması için atıl Dardanel fabrikasını devreye alma çalışmalarının yanında Enez’e yeni yatırımlar çekmek için çalışılması,
  • Enez ve sahil halkının kaynaştırılması. Site yöneticileri ile her yaz başında ve 2 ayda bir düzenli toplantılar yapılması, Enez ve sahilde tek tip fatura uygulaması yapılması, yol katılım ve ilaçlama gibi ödentilerin kaldırılması,
  • Üniversite kazanan öğrencilere ve askerlik görevi yapan Enezli gençlere maddi destek sağlanması,
  • Sokak hayvanlarına barınak yapılması.
  • Turizm ve Su Ürünleri MYO açılması
  • Festival vs gibi sosyal etkinliklerin düzenlenmesi

Başkan seçilirse kendisinden önceki Belediye hesaplarını inceleteceğini söyleyen Sünnetçi tesbit edilmesi halinde tüm usulsüz uygulamaların üzerine gideceğini belirtti. 1989-1994 yılları arasındaki toprağa gömülen Sahil Kanalizasyon projesinde kimlerin menfaat sağladığının konusunun da Enez için karanlık bir sayfa olduğunu belirtti.

Hedefinin bir dönem başkanlık yaparak Enez’in sorunlarını çözmek olduğunu belirten Sünnetçi seçimlerde kendisini şanslı gördüğünü söylemeyi de ihmal etmedi. Kendisine başarılar dileriz.

Bir sonraki yazımızda mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti başkan adayı Sayın Abdullah Bostancı ile söyleşiyi yayınlayacağım. Akabinde son olarak CHP adayı Sayın Özkan Günenç ile görüşmemi sizlerle paylaşacağım.