BÜLENT SAYLAM

Karakolun mülkiyetinin TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri)’den Maliye Bakanlığı’na geçmesinden sonra boşaltılan 40 dönüm bir alanda bulunan Hudut Bölüğünün eski komutanı Ulaş Demiray’ı terk edilmiş durumdaki alanın Enez’e kazandırılması gerektiğini söyledi. Enez’e katma değer katmak için projelerin üretilmesi gerektiğini dile getiren Demiray, Eski Hudut bölüğü alanı ilgi bekliyor”

1976 YILINDA DİKTİĞİ FİDELER BUGÜN KOCAMAN AĞAÇ OLDU

1974 Kıbrıs Harekatı sırasında kurulan Hudut Bölüğü, uzun yıllar boyunca sınır güvenliğine hizmet etti. O yıllarda Hudut Bölüğü Komutanlığını yapan Ulaş Demiray, 1976 yılında diktiği çam ağaçlarının olduğu Hudut Bölüğü bahçesini ziyaret etti. Demiray, küçük bir koruyu andıran eski bölüğünde duygusal anlar yaşadı ve bu alanın Enez’e kazandırılması gerektiğini savundu.

HARİKA PROJELER ÜRETİLMESİNİ BEKLİYOR

Bu alanda o zaman dikilen küçük fideler bugün ormanı andırdığını kaydeden Demiray, şunları söyledi: 1976’da dikilen çam fideleri, 20 cm'lik yeni dikilmiş ve koruma altına alınmış. Bugün aynı fideler orman olmuş; hatta yaşlanmışlar. Eski Hudut bölüğü alanı ilgi bekliyor. Harika projeler üretilmesini bekliyor. Enez'e değer katması bekleniyor. Burası ne mi olur? Yaşlı bakım köyü olur, Huzur Evi olur, Engelliler köyü olur, Çok amaçlı kültür merkezi, amfi tiyatro olur.”