MEHMET AYTAÇ

Enezliler Turizm Güzelleştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Sercan Meriç, Lokal Müdürü Umut Özdemir ve derneğin kurucu üyesi Erdem Bircan, bir basın açıklaması yaparak,  Enez’e kurulması düşünülen ve 22 Mart’ta ÇED toplantısı yapılacak taş ocaklarına kesinlikle karşı olduklarını vurguladılar.

MERİÇ: “SESSİZ KALMADAN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Sercan Meriç; “Verimli tarım topraklarımız içerisinde olan köylerimizin yer aldığı Hasköy, Sütçüler, Işıklı ve Şehitler köyleri arasında bulunan 8 bin dönüm büyüklüğündeki 1. sınıf tarım toprağı üzerinde açılması planlanan Bentonit Ocağı Kapasite Artışı, Kırma-Eleme, Öğütme ve Paketleme Tesisi işine şahsım ve tüm üyelerimizle birlikte bizler de karsıyız” dedi.

Tarım ve hayvancılık maliyetlerinin artmasına karşın, söz konusu köylerdeki vatandaşların hâlâ tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağladıklarını kaydeden Meriç, “Aldiris edilmeden tarım ve meraların talan edilmesine başta köylülerimize Enez’imize ve bölgemize yapılan talan edilmesine dur diyoruz. Keşan’da kurmuş olduğumuz derneğimiz olarak sesiz kalmadan mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BİRCAN: “ENEZ’İMİZE DOKUNMAYIN”

CHP Edirne Milletvekili rahmetli Erdin Bircan’ın oğlu ve derneğin kurucu üyesi Erdem Bircan ise; “Enez’imize dokunmayın. Babamın Mecidiye tas ocakları için verdiği mücadeleyi kendi topraklarım olan Enez’im için ben de sonuna kadar derneğimle birlikte vermeye hazırım” dedi.

ÖZDEMİR: “KÖYÜLÜLERİZ ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÜRETİM YAPIYOR”

Bircan’ın ardından konuşan Lokal Müdürü Umut Özdemir de “Benim köyümü de kapsayan bentonit ocağının,  köyümün topraklarına zarar vermesini istemiyorum. Işıklar köyündenim ve zor şartlar altında maliyetlere direnerek hala çiftçilik ve hayvancılık faaliyetini sürdüren köylülerimle oturup çektikleri zorlukları bilirken bir de bunun doğa katliamına dönüşmesini istemediğim için milletin efendisi köylüye, güzel memleketim enezime dokunmayın” açıklamasını yaptı.