HABER MERKEZİ

Önümüzdeki ilk toplantı 09 Aralık Pazar günü Saat 09.30’da Enez Çırpan Otel’de yapılacak. “Turizmin Sorunları, Bölgenin Turizm Potansiyeli, Gelişim ve Alternatif Turizm İmkânları” konulu toplantı Kahvaltı ile başlayacak. Toplantının konuşmacısı Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen olacak. Ayrıca Enez’deki turizm yatırımcıları da toplantıda bildiri sunabilecekler.

Sonraki toplantı da 16 Aralık Pazar günü yapılacak. “Enez’in ve Bölgemizin Ekonomik Sorunları, Potansiyeli ve Alternatif Kalkınma Modelleri” konulu bu toplantının konuşmacısı da KTSO Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı olacak.

Siyasi partilere eşit mesafede bulunarak sadece Enez ve bölgemiz ile ilgili konulardan oluşan gündemlerle bu etkinlikleri düzenlediklerini açıklayan Dernek Başkanı İsmet Esengin:“Yerel seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde tüm siyasi parti temsilcilerinin ve Adaylarının da katılıp katkı vereceğini ve yararlanacağını umduğumuz bu toplantılarda Enez ve yöremiz ile ilgili konular ele alınacak. Enez’de bu seçimlerin daha bilimsel bir temele oturmasını, Enez’in sorun ve imkânlarının daha geniş zeminlerde tartışılarak çözümler üretilmesini ve Enez’i katılımcı bir anlayışla geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz.” dedi

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği kasım ayında da bu etkinlikler çerçevesinde “Enezde Doğa ve Çevre Sorunları’’ konulu bir toplantı düzenlemişti. Dernek, halka açık bir başka toplantıda da “Enez’de görev yapmış eski Belediye Başkanları ile söyleşiler” yaparak Enez’in çözüm bekleyen sorunlarını ve Enez’in geleceğe taşıyacak projeleri gündeme taşımıştı.