ENEZ MEKTUBU

Ulaş DEMİRAY  /  [email protected]

Siyasi senaryolar üretmeyi sevmem. Çünkü önünü görmek başkadır; fal bakarak senaryo üretmek başkadır. O nedenle seçimlere 2 haftadan az kalan bu günlerde olmasını istemesem de beklediğim bazı olayları sizlerle paylaşmak istedim..

İktidarın sözcüleri ve Cumhur Başkanı adayı bu seçimde yeni bir şeyler üretmek ve vaat etmek yerine hakarete varan, demokrasi ile, hukukla hiç bağdaşmayan hatta YALAN diyebileceğimiz bir üslup ve çırpınışla propagandalarını yürütmeye çalışıyorlar.. Zaman zaman tarihsel hatalara düşüp komik olmayı bile umursamayan bir telaş içindeler.. Hata yaptıkça, üslup kavga ritminde oldukça puan da kaybediyorlar.. AKP, yeni ve eller tutulur geleceğe dönük vaatler yerine 16 yılda yaptıklarından örneklerle “Eski harman yerinde kirpi” arıyorl..

***

Elde kalan son stratejileri ise HDP’yi baraj altına itebilmek.. Bu hedefe varmak için bu ülkenin yasaları ile kurulmuş bir partiyi terörle iç içeymiş gibi gösterme konusunda KORO halinde HDP ye EMANET OY vermeye kararlı seçmeni yollarından döndürmeye çalışıyorlar. HDP’nin tutuksuz yargılanması mümkün olan Adayı DEMİRTAŞ’ı inatla cezaevinde tutarak HDP nin değirmenine su taşımaya devam ediyorlar.. Hiçbir yerden ders almamış olsa bile RTE nin kendi başından geçen haksız bir hapis ve dışlanma olayından ders alması gerekmez mi? Kendisine o dönemde gösterilen büyük ilgi ve olaya olan tepkilerin AKP için sandığa ne kadar olumlu yansıdığını hatırlamaz mı? “Hafıza-ı beşer nisyan ile malüldür “ sözü her halde bu örnekle yaşam buluyor.

***

Bunun yanı sıra son günlerde Kandil’e doğru yapıldığı açıklanan harekat, ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİ açıklanan terörist sayıları, ABD’nin Membiç ve Suriye’deki kırmızı çizgilerimizi kabul ettiği imajı veren ama çok da doğrulanmayan çıkışlar terörle mücadelede çok hassas olan kitlelere devamlı pompalanıyor. Gerçi Kandil’i alıp oraya bayrak dikmek hüner değil, oradakileri alıp buraya getirebiliyor musun? O zaman belki bu halk gerçekten sana doğru dönebilir.. Gerçi o zaman da sorarlar adama; “16 yıldır yapmadın da niye şimdi?” Yıllardır Suriye’de başka hesaplar için orduyu yönlendireceğine mademki bu kadar basitti niye Suriye yerine önce Kandil’i temizlemedin?

***

Bunlar elbette bir seçim döneminde söylenebilecek ölçekte zararsız davranışlar.. Ama benim asıl korkum seçime beş kala kamuoyunu daha çok etkileyebilecek eylemlerin iktidar adına yapılması olasılıkları. Bahçeli’nin ceza evlerinde İSYAN senaryosu acaba bir ön haber mi? İktidarın kontrolü dışında ama iktidar adına kendisini görevli sayan bu konuda zaman zaman aba altından sopa gösteren mafia bozuntularının, dış ülke istihbarat örgütlerinin, Demirtaş’tan rahatsızlığı bilinen PKK Yöneticilerinin, ya da DERİN DEVLET olarak bildiğimiz, ne düğü belirsiz çetenin şu son 10 gün içerisinde yapmaktan çekinmeyeceği bol kanlı ve ölümlü eylemlerle HDP için yeni tuzaklar kurması mümkün mü? Bu tuzaklar PKK tarafından, kendi varlığı gereği keyifle üstlenilerek bu ülkede bilindik bir senaryo uygulanabilir mi? Korkum bu..

Dilerim olmaz.. Ama olsa da artık bu ülke halkı “Nedir, niçin, niye şimdi?” gibi sorularını artık daha çok sorup, önüne her sürüleni yemiyor, yutmuyor..