ENEZ MEKTUBU

Ulaş DEMİRAY

Saros Körfezi ‘inde hiçbir insanın, hiçbir vatanseverin, hiçbir Trakyalının kabullenemeyeceği, hiçbir aklın alamayacağı bir proje için kollar sıvanmış. Körfezin bir kesimi doldurulacak, liman yapılacak, bu limana da binlerce tonluk YAKIT tankerleri yanaşıp buradan akaryakıt boşaltımı yapacaklar… Tankerler Saros körfezinde cirit atacak, boşaltım için sıra bekleyecek..Övüne övüne bitiremediğimiz Saros Körfezini birileri kendi karlılıkları için, böylelikle tüketip bitirecekler.

Konunun özeti bu…

***

Genellikle çevrecileri biraz fazla muhalif ve biraz fazla romantik bulurum... Ama bazen görünen köy kılavuz istemiyor.. Neresinden bakarsan bak, yöre halkına hiçbir katkısı da olmayan, akıllara sığmayan bu projenin sonuçlarını görebilmek için ilk mektep 4’üncü sınıf öğrencisi ve namuslu olmak yeterli… Çünkü bu projenin Trakya’ya yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu anlamamak için ya zeka özürlü ya da hain olmak gerekiyor.. Neyse ki şu ana kadar yöre halkının tepkisi umut verici... Umarım yanlış hesaptan dönmek için yetkililerin Bağdat’a kadar gitmesi gerekmez…

***

Siyasetin en tatlı tarafı muhalefet etmektir... Hiçbir şeyi beğenmez, dilediğin gibi eleştirir, atıp tutarsınız... Gazetelerde sütun sütun demeçlerin, özellikle çalışma masası başında otururken çekilmiş resimleriniz yayınlanır. Muhalefet etmek kolaydır da bir de bunun iktidar tarafı vardır... İster yerel ister genel iktidarda yapılan bir yanlış, her ne kadar görmezden gelmeye çalışsanız da bazen size kaçacak delik aratır.. Bu rezil Saros Projesi medyaya düştüğünden beri ne AKP İl Başkanından, ne de sık sık uzun uzun demeçleri ile muhalefetin keyfini çıkartan Keşan İlçe başkanımız Hüseyin BOYALIK’tan ne de çiçeği burnunda, aklı da henüz havalarda olan iktidar partisi milletvekilimiz Fatma AKSAL’dan bir açılama, bir tepki veya bir tavır izlemiş değiliz.. Kimin arkasındasınız? Neyin yanındasınız? Bu projeyi yararlı ve doğru buluyorsanız bunu niçin kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz? Umarım benim gibi Trakya’da yaşayan herkes sizin tavırlarınızı da merak ediyordur..

***

İktidarın stratejistyenleri eskiden İstanbul’un arka bahçesi olarak planladıkları Trakya’yı, Ergene Nehri ile, Nükleer ve çok sayıda termik santralları ile artık İSTANBUL’UN ÇÖPLÜĞÜ olarak planlıyorlar. Bunun başka anlamı yok... Buna DUR demesi gerekenlerin en başında da iktidarın İl ve İlçe Örgütleri ile iktidarın Milletvekilleri geliyor... Seçildikleri makamlara yörenin refahı, doğasının korunması, inanların mutluluğu için mi, yoksa iktidarın bu tür yanlışlarına göz yummak ve bu projeleri halka İLAÇ diye yutturmak için mi geldiklerini oturup düşünmeleri ve halkın yanında olmaları gerektiğini göstermeleri beklenir. Gün bugündür..

 AKSAL ve BOYALIK… Beni duyuyor musunuz?