HABER MERKEZİ

Her şeyden üstün tutulan vatandaşları kandırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ve hiçbir zaman olmadığını belirten AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, karşı oldukları kumun alınması olmadığını, alınan kumun Enez'in menfaatleri için, Enez sınırlarında kullanılması, belirlenen yerler dışında alınarak, doğaya zarar verilmemesi olduğunu söyledi.
AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, Enez Belediye Başkanı Günenç'in açıklamalarına istinaden yapılan hizmetlere engel olunmadığını geçmiş dönemdeki hizmetlerle mevcut belediye hizmetlerinin kıyaslanması gerektiğini vurguladı.
“DÜNDEN BUGÜNE NE DEĞİŞTİ”
AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Enez Belediyesi sahil kesiminden hunharca kum almaya ve bu kumu gelişigüzel satmaya devam ediyor. Bir önceki dönem AK Partili Enez Belediyesi, aynı şekilde sahilden kum alırken ve kumu tamamen Enez'in faydasına kullanırken, gerek şu anki Belediye Başkanı Özkan Günenç, gerek birçok meclis üyesi ve il genel meclis üyeleri ile sözde çevreciler, konuya sürekli itiraz ederek, fotoğraflayarak, suç duyurusunda bulunuyorlardı. Bir önceki dönem, AK Partili Enez Belediyesini, çevre katliamı ile suçlayan şu anki CHP'li Enez Belediyesi'nin yaptığı çevre katliamı olmuyor mu? Ayrıca çıkarılan kumun ise nerelerde kullanıldığı dahi belli değil. Enez içerisinde kullanılması gereken kumun, beton santrallerine satıldığı çeşitli çevrelerde dile getiriliyor. Yasal ise ayrım gözetmeksizin yasal olmalı. Yasal değilse, kimler ya da hangi kurumlar bu duruma müsaade ediyor? Bahsi geçen kurumlar, önceki dönem Enez Belediyesi tarafından kum alımı için yazılı izin talep edildiğinde, cevaben; Meriç Nehri'nde temizleme amacıyla kum alınabileceğini ve kıyı şeridinin doğal dengesinin ve kıyı bütünlüğünün korunması amacıyla, kumun çıkarıldığı bölgede depolanması ve ortamdan uzaklaştırılmaması gerektiğini belirtmişlerdi. Peki, ne değişti? Gerek Enez Belediyesinin, gerek ilgili kurumların şu anki keyfi uygulamaları, hangi yasaya, hangi kanuna, hangi ahlak ilkelerine göre işliyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz ve konunun takipçisi olduğumuzu burada bir kez daha vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“BİZ AK PARTİ OLARAK POZİTİF MUHALEFET YAPMAK AMACINDAYIZ”

AK Parti olarak pozitif muhalefet yapmak amacında olduklarını belirten İlçe Başkanı Mercanoğlu, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, geçtiğimiz gün İlçe Başkanlığımıza ait sosyal medya hesabındaki açıklamalarımıza tezelden cevap verme gereği duyduklarını belirterek, “Ülke genelinde iktidar olsak da ilçemizde muhalefet partisiyiz ve görevimizi layıkıyla yapmak zorundayız. Biz muhalefet yaparken yalan dolan argo ve samimiyetsiz bir dil kullanmıyoruz. Her şeyden üstün tuttuğumuz vatandaşlarımızı kandırmak gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı, olmayacak. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki; Sayın Günenç hizmetlere engel olmak konusundan bahsetmiş. Ortada hangi hizmet var ki biz engel oluyoruz. Bir önceki dönem yapılan hizmetler ve projelerle bugünkü durumu karşılaştırmak mümkün mü? Alınan kumla parke taş üretildi de Enez'in dört bir yanı yol yapıldı biz mi engel olduk? Biz AK Parti olarak pozitif muhalefet yapmak amacındayız. Yaptığımız muhalefetin ilçemize ve vatandaşlarımıza bir katkısı olmalı. Örneğin bir önceki yazımızda Enez'in eksiklerinden bahsetmiştik ve yazımızdan sonra birkaç sorun Enez Belediyesi tarafından düzeltildi. Hatta biz modern muhalefet anlayışı ile teşekkür etmeyi düşünürken, yaptığımız muhalefet çalışmalarına karşılık hiçbir suçu günahı olmayan arkadaşlarımız temizlik hizmetlerine verildi. Bu arkadaşlarımızdan ikisi önceki dönem belediye başkanın makam şoförü ile zabıta memuru” diye konuştu.
“HANGİMİZ İKTİDAR SARHOŞU?”
Mercanoğlu, iktidar sarhoşu olmakla suçlayan Enez Belediye Başkanına kimin iktidar sarhoşu olduğunu sorgulaması gerektiğini belirterek, 20 yıldır Türkiye'yi yöneten iktidar partisi AK Parti'ye en ağır şekilde muhalefet eden kişilerin, bugün böyle basit konularda bile muhalefet edilmesine tahammülsüzlüğü anlaşılır gibi olmadığını söyledi.
AK Parti Enez İlçe Başkanı Mercanoğlu, “20 yıldır her türlü muhalefeti göğüslediğimiz halde, bize diktatör yakıştırılması yapıldı. 2 yıl muhalefetimize katlanamadınız. 2 yılda sadece 2 kez! Artı özellikle belirtmek isteriz ki; biz kimseye suç atmadık, birtakım söylentiler olduğunu dile getirdik. Bir söylenti olduğunu da vurguladık. Artı yazımızda izinsiz kum alınıyor gibi bir ifade de kullanmadık. Sizin ifadenizle; Biz yazımızda kesinlikle "kaçak kum" çekildiğine dair bir ifade kullanmadık. Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç'in görev bilinci ile cevap vermesini bekledik. Birtakım kurumlarında konu hakkında hatalı olduğunu düşündüğümüzü özellikle belirttik. Maalesef sayın Günenç, konuları özünden saptırıp başka mecralara çekmek istemiş ve ajitasyon yapmaya çalışmaktadır. Cümlemize son vermeden önce bir kez daha vurgulamak istiyoruz. İktidar sarhoşluğu diyorsunuz. Oysa biz ilgili kurumlara, gerekli tüm başvuruları yaptığımız halde aldığımız cevap ortada, belgeleri ile mevcut. Gerekirse kendilerine bu belgeleri de sunabiliriz” ifadelerine yer verdi.
“ALINAN KUM ENEZ'İN MENFAATİNE KULLANILMALI”
Mercanoğlu, açıklamasında karşı olduklarının kumun alınması olmadığını, alınan kumun Enez'in menfaatleri için, Enez sınırlarında kullanılması, belirlenen yerler dışında alınarak, doğaya zarar verilmemesi olduğunu belirtti.
Mercanoğlu, “Kumun alınması için ilgili kurumların koyduğu şartlara uyulması. Kıyı kenar şeridi, 1. Derece doğal sit alanı, askeri yasak bölge gibi unsurların göz ardı edilmemesi. Eğer kumun alınması yasal ise, gerekli çalışmalar yapılarak, parti ayrımı gözetmeksizin, herkese yasal olmalı gerekirse kum ocağı açılarak ruhsatı alınmalı. Her halükarda alınan kum Enez'in menfaatine kullanılmalı. Komşu ilçelerimizden aldığımız duyumlara göre; bazı müteahhitlere Enez'den kum satışı ile ilgili sözler veriliyormuş. Sayın Başkan, kumun yasal yollarla alındığını ifade ediyor. Yasal yollar ile alıyorsa, yasal yollar ile de kullanmalı. Alım izni nereden ise sadece oradan alınmalı. Hatta nereden ne kadar alındığı, nerede kullanıldığı, kamuoyunu açıklanmalı. Enez halkı konu hakkında açıkça bilgilendirilmeli. Bizim işimiz kısır çekişmeler değil. Enezimizin menfaatine olacak her işin arkasındayız, yanındayız sonuna kadar destekçisiyiz. Enez'in zararına olacak her işin de karşısındayız. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.