HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 2018 yılında parti çalışmaları için gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Bircan, ölümünün 2'nci yıl dönümünde Enez'e bağlı Hasköy'deki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Anmaya, eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, Bircan'ın ailesi, CHP'li eski milletvekilleri ile belediye başkanları katıldı. 
Muharrem İnce, koronavirüs tedbirleri kapsamında törene gelenlerle dirsek selamı ile selamlaştı. Köy kahvesinde bir süre vatandaşlarla sohbet eden İnce, daha sonra mezarlığa geçti. Anmada konuşan İnce, Bircan'ın duruşu olan bir arkadaşı olduğunu belirterek, "Erdin Bircan kardeşimiz duruşu olan bir arkadaşımızdı. İnandıklarının arkasında durabiliyordu, eğilmiyordu. O küçük bedeninin içinde mangal gibi yürek taşıyordu. Allah mekanını cennet etsin" dedi. 
Konuşmanın ardından dualar okunduğu sırada Erdin Bircan'ın annesi Lüferiye Bircan, eşi Bahriye Bircan, oğulları Eren ve Erdem Bircan gözyaşı döktü. Bircan'ın anma programı okunan dualar ve sevenlerinin mezarına kırmızı karanfil bırakmasıyla son buldu.
Anma törenin ardından gazetecilere bir açıklama yapmayacağını söyleyen Muharrem İnce, "Arkadaşımın mezarına dua okumaya geldim. Siyasi bir açıklama yapmayacağım" dedi. Bir gazetecinin annesinin hastaneye kaldırıldığını öğrendiklerini söylemesi üzerine İnce, "Annem sabah erken saatlerde soğuk algınlığı şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs olduğunu düşünmüyorum" dedi.