ENEZ MEKTUBU - Ulaş DEMİRAY

AKP Kongresi’nde AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba Kongre Divan Üyeliğine, Keşan Milletvekili Fatma Aksal da MKYK’na seçilmiş.. Hayırlı olsun…da… Öncelikle seçilmiş olmakla atanmış olmanın farklı anlamlar, sorumluluklar içerdiğini bilmek lazım..

***

İba Ve Aksal hanımlar bu görevlere seçilerek değil Recep Tayyip Erdoğan tarafından işaret edilerek atandılar. Seçilerek gelmediler.. İyi de ne fark eder? Çok fark eder.. Seçilerek gelseydiniz orada partinizin üyelerini temsil edecektiniz. Şimdi sadece Erdoğan’ı temsil ediyorsunuz..

Ayıplamıyorum. TEK ADAM Rejimlerinin karakteri böyledir. Oraya atananlar ulusal ve yerel politikalar üretmek yerine yukarıda paket halinde üretilenleri kendi yörelerinde tebliğ etmekle yükümlüdürler. İnsiyatif kullanamazlar, herhangi bir yanlışa karşı çıkamazlar. Yörenin veya genel anlamda ulusun sorunlarını, gerçeklerini yukarıya iletmekten çok yukardakilerin dayatmaları konusunda yukarıdan yerele doğru KARGO GÖREVİ yaparlar. Sonuçta inanmadıkları şeyleri bile savunmak zorunda kalırlar..

***

Örneğin bugün Trakya’da İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ile ilgili bir referandum yapılsa Trakya Kadınları %90 bir kararlılıkla bu fesih kararını reddederler. Çünkü Anadolu’nun bazı yerlerindeki berdel uygulamalarından, çocuk gelin taleplerinden, çocuk tecavüzlerinden, kadınlar üzerindeki tahakkümlerinden, kadına şiddeti mazur görenlerden ve bunları DİN KİSVESİ altında yaşam tarzı olarak belirleyenlerden Trakya halkı çok uzaktadır. Bu sapkınlıklarını akıllarına sığdıramazlar. Trakyalılar komşu evin evlatları ile bile “kardeştir” diye evlilik düşünmez. Gel gelelim bizim Keşan Milletvekilimiz bu konuda (Kopyala/yapıştır) şekli ve bu cemaatlerin ağzı ile gazetelere demeç vermekte ve sözleşmenin feshini savunabilmektedir... Trakya kadınları yerine bu cemaatlere ve yukarıda saydığım sapkınlıklara destek ve yol vermektedir. Çünkü İstanbul Sözleşmesi bu sapkınlıkların önlenmesi için vardı ama artık (şimdilik) yok..

***

AKSAL, SAROS Körfezi’ndeki FSRU projesi konusunda da Trakya’nın değil KATAR Emiri’nin ve hukuksuz kararlarıyla oldu-bitti’ye getiren AKP liderliğinin bu akıl dışı projesini savunmaktadır. SAROS’un kıymetini, değerini, önemini, çok özel niteliklerini bilmeyen, ya da görmezden gelen hatta bildiği halde bu projeye methiyeler düzen bir Hanımefendi ne yazık ki İlimizin TEK iktidar Milletvekili olarak söz sahibidir. 

***

SONUÇ: Seçilip gelmekle, atanıp gelmek arasındaki fark bu iki örnekle çarpıcı olarak görülebilir.. Bu konuda ATANMIŞ’lar aksine bir tutum izleyip, seslerini bir kerecik bile yükseltmiş olsalar bir dahaki kongreleri evlerinde televizyondan izleyeceklerini bilirler

Atanmış olarak bir yerlere gelmek yerine keşke seçilerek Enez Gaziömerbey Mahallesi’ne MUHTAR olarak gelebilseniz.

Ama acaba gelebilir miydiniz?