ENEZ MEKTUBU 

Şu sıralar “Nerde bu devlet?” diye feryat ederek, köşe bucak  Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’ya “Görevini, yetkilerini ve haddini bil” diyecek bir makam arıyorum. Çünkü Enez Belediye Başkanlığına yazdığım dilekçelerime aylardır yanıt alamıyorum. Örneğin şu anda 4 aydır yanıt bekleyen dilekçem muhtemelen Belediye başkanının sümeninin altında bekletiliyor.

***

Tek dilekçe değil. Başka dilekçelerim de var. Yanıtlanmıyor. İmar affından yararlanarak silinmesi gereken borcum silinmiyor. Üstelik 24 Ekim tarihinde bir satış işlemi dolayısıyla istediğim arsa rayiç bedeli, olmayan bu borç nedeniyle “Borcun var" diyerek verilmiyor. Borcum varsa ödeme emri çıkart. Çıkartmıyor. Bunun adı nedir? Beceriksizlik mi? Çarkı çalışmayan Hantal bir Belediye yönetimi mi? Kin ve nefret için yasaları hiçe saymak mı? Utanmazlık mı? Nedir?                                  .
***
Konuyu ve şikâyetimi bir dilekçe ile Enez kaymakamlığına duyurdum. Kaymakamlık dilekçemi 15 Kasım 2018 de belediye başkanlığına ilettiği ve “sonuçtan kaymakamlığa bilgi verilmesini” istediği halde kaymakamlığın bu yazısına da bugüne kadar, yani neredeyse bir buçuk aydır bu Sayın Belediye tarafından her hangi bir yanıt ve bilgi verilmiyor. Bu da mı normal? Bilmiyorum. Bu kaymakamlığın sorunu.. Kaymakam hanımın bu konudaki sözlü araştırmasına Bostancı’nın verdiği yanıt ise çok ilginç: ” Benim bu olup bitenden haberim yok”  Pişkinlikte son nokta… Pes.                                                       
***
Aynı konuda  CİMER’e yaptığım başvuru da dönüp dolaşıp kaymakamlıkça Enez belediye Başkanlığı’na iletildiği halde sayın Belediyemizden  ona da bir yanıt yok.. Belediye Avukatı Nalan Yörüker’e konuyu anlattığımda “Hemen çözüyorum” diye söz verdiğinden bugüne 2 ay geçti. Belediye Meclisi’nin AKP’li Üyesi Sn. Eyüp Soydemir’in çabaları da bu uyuyan Belediyeyi ve AKP’nin yöneticilerini uyandırmaya yetmedi. Şimdi artık konuyu mahkemelere taşıma aşmasına geldim ve Enez Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet ve İHBAR başvurumu yaptım. İfadem alındı, soruşturma başlatıldı. Yani ben sonuçta Enez'de devleti aramaya devam ediyorum, edeceğim. Bu sorumsuzluğa “dur” diyebilecek bir makam arıyorum. Er geç bulacağım. Edirne’ye halkın Valisi gelmiş dediler. Bakalım; Valiliğe de yazdım.                                              
***
Bostancı’nın bu dilekçelerden gerçekten haberi yoksa bu bir zavallılık ve beceriksizlik göstergesidir. Demek ki Belediye Bostancı’nın ayağının altından kayıp gitmiş, haberi yok. Eeeey Bostancı, Eğer gerçekten bu olan bitenden haberin yoksa bilesin ki personelin senin kuyunu kazıyor; haberin olsun. Ama haberin varsa umarım güvendiğin dağlara kar yağmaz. Sonunda kiminle dans ettiğini, TC yasalarının Enez’de de geçerli olduğunu öğreneceksin.

İşte AKP yönetiminin Sol’dan transfer ettiği ve Enez’e layık gördüğü bir “Belediye Başkanı” profili. Yazık…