• Üsmen agam, mutlu yıllar. Uzun zaman soona seni bööle keyifli, gülerkene gürmek ne güzel.
  • Mutlu yıllar kızanım. Az ünce bizim sakar Amdi ile dertleştim.  Bilirsin lakabı gibi çok sakardır bizim Amdi. Son zamanlarda sosyal medyaya merak sardıydı. Feysbukta binden fazla da arkadaş edinmiş. A bire paylaşımlara yorum yazıp karıştırmış urtalıı. Em güzler ii gürmeyince em de sakarlıktan yorumları yannış yerlere yazınca a bire urtalıı ayaa kaldırmış susak aazlı.
  • Aydaa!  Neler yapmış be Üsmen agam. Çok matrak şeyler ki kıkır kıkır gülersin. Annat da biz de gülelim accık beyaa.
  • Geçenlerde  Amdi’nin de destekledii siyasi parti il ürgütü feyste afilli bi fotooraf paylaşıp  yaptıkları izmetleri sıralamışlar. Alttaki paylaşımdaysa bir ırsızlık aberi varmış. Irsızlar  iitiyar bi çifti baalayıp evini soymuşlar. Amdi bu iki abere de yorum yazmış ama yorumları karıştırmış susak. Irsızlıkla ilgili aberin altına ‘Sizinle gurur duyuyoz. Elleriniz dert gürmesin. Allaa izmetlerinizin devamını nasip etsin’ diye yazmış. Parti ürgütünün fotosuna  da ‘Bu ırsızları kapatcan bi odaya, Allaa yarattı demiycen vercen epiciine odunu;  bak bi daa milletin malını çalmaa dötleri yer mi!’ diye yazmış. Maakemeye vermişler tabi. Maakeme gününü beklermiş.
  • Eyva eyva!  Duvara tuslamış desene  bu kapçık aazlı..
  • O kadanla kalsa ii be kızanım.  Daa ne potlar kırmış bu angut. Geçen İkmet’in evlilik yıl dönümüymüş, atunuynan fotosunu yayınlayıp;  ‘Nice mutlu yıllarımız olsun karıcıım’ gibi şeyler paylaşmış. Altında da bizim İdayet  ‘Korona illetine yakalandım. Tedavi görüyom. Benim için dua edin’ diye paylaşım yapmış. Bizim kapçık bunnarı da karıştırmış. İkmet’e  ‘ Bu illet sana iç yakışmadı,  Mevlam tez zamanda bu mendeburdan kurtulmanı nasip etsin işşallah’ diye yazmış. İdayet’e de  ‘Bu birlikteliğiniz ümür boyu devam etsin. Daa nicelerini görürsünüz işşallah’ demiş. Şincik ikisiynen de küsmüş.
  • Aydaa! Madem gözün ii görmüyo ne diye er şeye atlarsın be şoparım!
  • Sorma be kızanım. Daa bi sürü var. Mesela Aşmet dayıyı bilirsin. Geçen bıldır umreye gittiydi. Adamcaaz zaten çok yaşlı, avaalanında  ’Keşke kutsal topraklarda ülmek nasip ulsa, ben uraya Allaan izniyla ülmee gidiyom, akkınızı elal edin’ diye yazmış. Bizim Ayati’nin çocuk da askere giderkene paylaşmış. ’Vatani görevim için Akkari’ye gidiyom. Dualarınızı esirgemeyin’ diye. Bizimki ikisine de yazmış.  Ayati’nin oolana’ İşşallah kutsal vazifeni ifa ederken Allaa  şehadetini kabul eder, seni de peygamber efendimize komşu eyler’ diye yazmış. Aşmet dayıya da ‘Bu kutsal vazifen iç bi şey annamadan tez zamanda bitsin, saalıcakla git gel’ demiş. Çocuun askerlii, Aşmet dayının Umresi ziir ulmuş.
  • Yok artıkın. Bu kadan da ulmaz be agam. Epten aykırı gitmiş bu kapçık aazlı.
  • Bizim Üseyin’in çocuk geçen restoran açtıydı. Feyste paylaşıp erkesten ayır dua istemiş. Altında da bizim Amit bi tecavüz aberi paylaşıp yakalanan tecavüzcüyü teeşir etmiş. Amdi durur mu ikisine de döşenmiş yorumu ama gene karıştırmış. Üseyinin oolana’ Alla bin türlü belacını versin, ucaan sönsün, iç bi işin rast gitmesin, sürüm sürüm sürün pecemenk’ diye yazmış. Tecavüzcü aberinin altına da ‘İşlerin bereketli olsun, er işin rast gitsin, mekanın güzelliklerle dolsun’ diye yazmış. Üseyin’in çocuk Amdi’yi sokmazmış mekana.
  • Aketmiş o da beyaa. Sıçmış sıvamış resmen.
  • Bak bu da var. Geçen Asan’ın atunu  parmaanı mı kesmiş ne. Ööle süslenip püslenip fotoorafını koyup paylaşmış işte; elimi kestim, çok acıdı falan diye. Altında da Aluk’un damat küçük bebeenin şirin bi resmini paylaşmış. Bizimki yine şaşırmış. O güzelim bebek resminin altına ‘Ayy bu ne! Allaa beterinden saklasın, başka dert vermesin’ yazmış. Asan’ın atununun resmine de ‘Ayy çok tatlı. İnsan bunu mıncıklamaa  doyamaz. Yerim ben seni, fıstık!’ yazmış. Em Asan em de Aluk’un damadı bu Amdi’yi kıstırıp dinlene dinlene düümüşler. Gene benzer şekilde bizim Amza yetişkin torunu Anife’nin güzel bi resmini koymuş işte prensesim, dünya güzelim diyerekten. Maalleden Aydar da bi gazete aberi paylaşmış; ecnebi bi ayat kadını ovarda erkekleri tuzaa düşürüp, em bayıltır em de unları suyarmış. Para saat ne varsa çalarmış. Bizim Amdi gene yapmış yapacaanı. Ayat kadını aberinin altına ‘Bu ne güzellik büüle. Allaa esirgesin, baatı yolu açık olsun ‘ diye yazmış. Amza’nın torunu Anife’nin fotoğrafına da ’Tüü Allaa  belacını versin, salmayın bu uruspuyu dışarı; ep içerde tutun, yoksa milletin çok canını yakar bu aşifte’  diye yazmış. Amza supayla kovaladıydı bunu.
  • Ayaklı feleketmiş bu Amdi be Üsmen agam. Bize bulaşmasa bari.
  • A be bu şopar iç durmamış ep çam devirmiş beyaa.  Yazın en sıcak zamanı  maalleden Aşim  bubasının resmini koyup raametli olduunu paylaşmış. Bizim Arun’nun çocuk da Antalya’ya tatile gidermiş unu paylaşmış. Amdi  gene şaşırmış mesajları. Antalya’ya giden Arun’nun çocuuna ‘Ahirete intikal ettiğin bu yolculuunda mevlam son duraanı cennet etsin’ yazmış. Raametliye de ‘Urası şincik çok sıcaktır, resmen ceenneme gidiyon. Cayır cayır yanacan urada’ diye yazmış. Raametlinin ısımları ala kim bu ıyar diye Amdi’yi ararlarmış. Geçen bizim Üsnü’nün adaa varmış, kurban kestirceemiş. Bi koç almış, unu da zor zaptetmişler, atta koç bi ara Üsnü’nün mabada bi tos atmış, bizimki yerde. Üsnü ava atcak ya, koçun resmini koymuş feyse. Emen altında da Ulusi çocuunu sünnet ettirmiş, çocuu koymuş sünnet kıyafetiynen. Bizim sakar yine karıştırmış kime ne yazcaanı, koç resmine ‘Koçum benim, zıpkın gibi maaşalla. Kim ne canlar yakar bu’ yazmış. Sünnet resmine de ‘Ayırlı olsun. Allaa er sene kestirmeyi nasip etsin’ yazmış.  Balıkçı Ayrettin tuttuğu bir balık fotosu paylaşmış. Amit’in kızan da nişan fotosunu koymuş. Bizimki  Ayrettin’e ‘Ey maşallah, bu ne güzellik böle! diye yazmış. Nişan fotosuna ise ‘Bu çok küçükmüş beyaa, geçen seferki daa iidi, ele avuca gelirdi iç olmazsa’ demiş. Nişanlısı çocuu terk etmiş ii mi. Gurbetteki Alil karısına yazmış.  Çok yakında geliyom, asret bitecek diye. Atice de abisinin  ölüm yıldönümünde çok üzledim diye paylaşım yapmış. Amdi bu, yine şaşmış;  Atçe’ye’ Allaa  sizi  tez zamanda  kavuştursun işşallah! ‘ yazmış. Gurbetteki Alil’e de ‘Çok gençti, ala üldüüne  inanamıyom. Alla sabır versin’ diye yazmış. Çocukcaaz gerçee ürenene kadar kalp krizinden gitcekmiş. Son olarak da Alit’in kızan üniversiteyi bitirip işe başladıydı. Alit de  gururla bunu paylaşmış. Altında da bi aberde belediyeye bilmem kaç kişi torpille işe alındı paylaşımı varmış. Amdi  torpil aberinin altına ‘Ne güzel bi aber, ayırlı olsun’ yazmış. Alit’in çocuunun  altına da ‘Bizim çocuklar işsiz gezerkene bunnar torpille iş bulur. Akkımı elal etmiyom, aldıınız er kuruş aram zıkkım olsun’ yazmış.
  • İlahi Üsmen agam. Akkaten çok matrak adammış bu Amdi, aman bizden uzak dursun beyaa.

Sözün Özü: Üsmen aga der ki; ‘Artıkın 2020’nin defteri dürülsün, 2021’de epicimizin yüzü gülsün’