ENEZ MEKTUBU - Ulaş DEMİRAY

CHP’nin Keşan’daki yemeğine 1200 kişi katılmış. Çok güzel bir gövde gösterisi olmuş. Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak’ın da katıldığı gecede fazlaca nutuk atılmadan, güzel bir ortamda, saflar sıklaştırılmış, heyecan depolaması yapılmış. Umarım bu gecenin verdiği hızla başta Keşan Örgütü olmak üzere tüm İl ve ilçe örgütleri seçime doğru gidecekleri yol haritalarını çıkarıp yola koyulurlar. Çalışma ÖBEK’lerini belirleyip “Tam saha adam adama markaj” yöntemi ile çalmadık kapı bırakmazlar. Mitinglere kendileri gidemeseler bile gidebilecek bir kişinin masrafını karşılayarak bir daha bizleri ve millet İttifakı’na umut bağlayanları “Nerde bu CHP?” diye bağırtmazlar.

***

Örgütler ayrıca son anda bir OLDU-BİTTİ’ye gelmemesi için aday belirleme yöntemlerini şimdiden belirleyerek Genel Merkez’de Trakya konusunda ağırlıklarını koymalıdırlar. Eğer parti adaylarını yine Trakya Örgüt hamisi, tek seçici Faik bey belirleyecekse kimlerin aday gösterileceği şimdiden bellidir. Eğer “Merkez yoklaması” yapılacaksa bu konuda bazı adayların kamuoyunda bilinen, ulusal basına fotoğrafları ile yansıyan ve tepki çeken çarpıklıkları, siyasi geçmişleri gibi konular dikkate alınarak ve hatta bölgesel anket çalışmaları yapılarak halkın tepkileri şimdiden belirlenmeli ve Genel Merkez uyarılmalıdır. Faik bey Trakya örgütlerinin çiftlik ağası konumundan çıkarılmalıdır..

***

Ön seçim pek çok yanlışlarına rağmen yine de galiba en iyi yöntem olacaktır. Umarım örgütlerin üyeleri, yıllık ödentilerini yıllardır kendiliğinden gelip ödeyen üyeleridir. Aidatını bile ödemeyen ya da aidatı bile başkaları tarafından ödenen üyelerle bir önseçimin ne kadar sağlıklı olabileceği tartışılsa da yine de tüm üyelerin katılacağı önseçim en az tartışmasız olanıdır.

Ama hiç yoksa bugünden seçim günü için görevlendirilip eğitilecek olan üyelerin bu kalan süreçte bir eğitim programı ile hem propaganda döneminde, hem de seçim günü ve sonrası, seçim güvenliği konusunda ciddi bir eğitime alınması çok yararlı olacaktır. Geçen yerel seçim döneminden hatırladığım kadarı ile 2700 üyesi olduğu söylenen Keşan İlçe Örgütü’nde yaklaşık 500 üye adına kayıtlı CEP, hatta sabit ev telefon kaydı bile bulunmuyordu. Umarım bu büyük iletişim ayıbı giderilmiş ve daha çeşitli ve etkin hale getirilmiştir.

***

Seçimin ardından bir Kurultay’ın gelmesi kaçınılmazdır. Baykal sonrası partiyi işgal eden ve sol kanadı tasfiye eden ULUSALCI kesim, Kılıçdaroğlu döneminde oldukça etkisizleşse de partinin sağa dönük çizgisi yeterince değişmemiştir. Sosyal demokrat bir çizgi için daha alınması gereken çok mesafe vardır. Öncelikle aday belirlemelerinden başlayarak SOL kanadın oluşturulmaya başlanması, aday belirleme sürecinde bu ölçülerde ittifaklar oluşturulması sağlıklı bir yoldur.