ENEZ MEKTUBU - Ulaş DEMİRAY

TOTO oynanacak, papatya falı bakılacak zaman değil. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, hangi özellikleri taşıyacağı ve nasıl seçileceği belli… Örneğin benim gönlümdeki aday Sn. Kılıçdaroğlu ya da Meral Akşener…

Aday gösterilmezlerse ne mi yaparım? Altılı masa kimi aday göstermişse tartışmam,  tereddüt etmem; TIPIŞ TIPIŞ gider, oyumu veririm…

***

Aday olarak adı geçen İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanı için belirlenen tarife uymuyorlar. Onlar, daha siyasetin GENÇ diye tanımladığı yerdeler. Sembolik bir cumhurbaşkanı olmayı kabullenebileceklerini sanmıyorum.  Kaldı ki “Belediye başkanlığı sorun değil;  önemli olan en fazla oy almak” ise bu konuda en önde gelen insan, yaşı ile, deneyimi ile, saygın kişiliği ile Sn. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’dir.  Ama önemli olan çok farklı kazanmak değil 1 oy ile bile olsa, OLMASI GEREKENİN kazanmasıdır. Asıl önemli olan seçildikten sonraki süreci yürütebilmek ve altılı masada üzerinde anlaşılan konularda direksiyonu sağlam tutmaktır. O nedenle Kılıçdaroğlu, ya da Akşener tercihi, en doğru olandır. Bize düşen klavye başında akıl vermek değil onların kazanması için çaba sarf etmektir.

***

İktidarın algı yaratıcılarının tuzağına düşmeyip artık bu kararlılığı öne çıkaralım… Altılı masaya akıl ve yön verme görüntüsü altında tribünlere oynayanları, Ersan ŞEN gibi pitbul üslubu ile demogoji yapanları alkışlamayalım. Yüz vermeyelim. Senaryo üreterek reyting kapmaya uğraşanların bu hikayelerine inanıp moralimizi bozmayalım. Yol bellidir, önderlik edenler bellidir..

***

İktidarın artık bir panik içerisinde uygulamaya çalıştığı muhalefeti sindirme çabalarını abartmayalım. Kaftancıoğlu gider, 10 Kaftancıoğlu gelir. Kaldı ki, Kaftancıoğlu’nu siyaset dışı bıraktığını sanan AKP iktidarı bu nedenle bir kez daha kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Bu iktidarın gitmesi için artık, muhalefete bile gerek yoktur. Yeter ki sandık meşru zeminlerde, zamanında ve dürüstçe ortaya konsun.

Bizler de boş durmayalım; Canan Kaftancıoğlu’nun dediği gibi “UMUDU BÜYÜTMEYE VE UMUDU ÖRGÜTLEMEYE DEVAM” edelim..