Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’nden bazı üst düzey yöneticiler Edirne İlçelerini ziyaret ettiler. Basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntü ve haberlere göre Enez’e de gelen heyet önemli bir hareketlilik yarattı. Toplantılarda ne konuşuldu, ne öneriler getirildi dışarı yansımadı ama bir gövde gösterisi anlamında bir fark yarattığı anlaşılıyor. Keşan, Uzunköprü için bu gövde gösterisinin ve heyecanın boyutunu bilemesek de Enez’de 60-70 kişiden oluşan bir topluluk bile göze çarpıyor, fark yaratıyor.

***

Geçtiğimiz günlerde yazmıştım; “Enez’de sosyal demokrat ya da CHP li çok önemli bir ağırlık var ama ne yazık ki CHP diye bir örgüt yok” demiştim. Nitekim o gün orada etkinliğe katılıp üye olduğu söylenen 100-120 kişiyi çıkarttığınız zaman ortalıkta misafirlerden başka kimse kalmıyor. Hani Nasrettin Hoca’nın sorduğu gibi sorarsak “Üye olanlar bunlarsa örgütün kendisi ve eski üyeleri nerede, eski üyeler oradaysa yeni üye olanlar nerede?”

***

Sevgili Özkan Başkan etkinlikte yaptığı konuşmada 2019 seçimlerindeki başarıyı bir “İLK” miş gibi vurgulayarak Enez Kalesi’ne dikilen (?) CHP bayrağının hiç inmeyeceğini söylemiş. Sosyal demokratların ve CHP’nin Bayrağı 1973 seçimlerinden beri yükseldiği yerden hiç inmedi. 1984 de bile, Halkçı Parti’nin ayrı aday çıkarmasına ve 120 oy almasına, CHP Enez Merkezde de, önde olmasına rağmen Çataltepe’den gelen oylarla 15 -20 oy farkla seçimi ANAP kazandı. Bu bir istisnadır. Yani diyeceğim o ki Sevgili GÜNENÇ ve bugünkü CHP örgütü bunu kendi kerametleri olarak görürlerse yanlış yapmaya devam ediyorlar demektir. Kaldı ki 2019 seçimleri bir CHP başarısından daha çok AKP’li Belediye Başkanı Sn. BOSTANCI’nın kendi ayağına sıktığı kurşunların bir sonucudur.

***

Sevgili Özkan Günenç neredeyse 3 yıla yaklaşan çalışma dönemini de değerlendirerek “Sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu bu süreçte gösterdik ve şimdi bunun meyvelerini topluyoruz” mealinde bir yorumda bulunmuş. Demek ki ben uzun süredir Enez gündeminin farkında değilim. Bu 3 yıllık dönemde neler yapıldığını, hangi projelerin yaşama geçirildiğini, su,  arıtma ve temizlik sorunlarının çözülüp çözülmediğini, hangi projelerin sıra beklediğini öğrenmekten mutlu olmaz mıyız? Birileri bunun farkına varmış ve koşa koşa CHP ye üye olmaya gelmişse bu hizmetlerden haberi olmayan bizler için bu çok büyük bir ayıp. (Merak ettiğim bu 120 yeni üyenin kaçı Enez merkezden… Tanımak ve bu duyarlılıklarından ötürü kutlamak isterim.)

***

Sevgili Başkan GÜNENÇ, konuşmasında Edirne Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan’a, Enez’e yaptığı katkılardan ötürü teşekkür ediyor. Bunu duyunca da çok heyecanlandım. Çünkü seçim öncesi söz verildiği halde ortalıkta böyle bir katkı görülmediğinden şikâyetlerimiz vardı. Mesela “5 ayda bitecek” sözü verilen Erdin Bircan Parkı bile hala bitmedi. Sn. Gürkan ve Edirne Belediyesi Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne 5 araç hibe etmek yerine, keşke 4 araç hibe etseydi de Enez Belediyesi’ne Sokak Hayvanları için bir hizmet / nakliye aracı kazandırabilseydi.

Ben Edirne Belediyesi’nden ne yazık ki yeterli desteğin görüldüğünden emin değilim.  Samimiyetle söylüyorum, eğer böyle bir destek varsa öğrenmek ve mahcup olmak isterim.