HABER MERKEZİ

Ali Erkenciler ve yönetimi üyelerin oy birliği ile göreve geldi. Amatör denizcilerin sorunlarını çözmek, eğitim vermek ve Enez için projeler hazırlamak için kurulan Enez Amatör Denizciler ve Su Sporları Derneği genel kurulunu yaptı. Enez sahilde yapılan kongreye üyeler ve amatör denizciler büyük ilgi gösterdi.

Divan Başkanlığını İsmet Esengin'in yaptığı genel kurulda konuşan Kurucu Başkan Kerim Yurk, Amatör Denizcinin adının olmadığını söyledi. Kurucu Başkan Kerim Yurk, "Denizcilik sektörüne ekonomik olarak büyük katkısı olan Amatör denizcinin ne yazık ki adı yok. Enez Balıkçı barınağında devlet amatör balıkçı için bağlama yerleri yaparken, tekne sahipleri Kooperatifin insafına terk edilmiş durumda. Tekne sahiplerinin yılda 150 bin liraya yakın para ödemesine rağmen, ve Kooperatif yönetimi yıllık çok cüzi kira ödemesine rağmen tek bir hizmet vermiyor ve her gün teknelere zarar veriliyor. Bunları her kademeye anlatmamıza, dilekçeler vermemize rağmen yetkililerden tek bir dönüş yok ve ihale sözleşmesine uyulmamasına rağmen yetkililerden tek bir girişim yok. Yani amatör denizcinin adı yok. Bu nedenle örgütlendik. Kurucu başkan olarak kısa sürede bir çok iş yaptık ve şimdi görevi devrediyoruz. Bu süreçte destek olan tüm denizcilere teşekkür ediyorum" dedi.

YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

Geçici yönetim kurulunun ibrasından sonra ise seçimlere geçildi. Ali Erkenciler, Oğuz Arabacıoğlu, Serdar Ergin, Berkay Çeliksöz ve Gökhan Tuzladan yönetim kuruluna seçilirken, Yönetim Kurulu yedek listeye Latif Aslan, Hamit Özcan, Taner Anat, Mustafa Oçkan ve Oğuz Bozkurt seçildi. Denetim kurulu üyeliklerine ise Recep Çığırdaşman, Recep Yücel Şahin ve Tarık Kahveci, yedek listeye ise İhsan Seyfi Özulu, Ümit Ertosun ve Mutlu Böbek seçildi.