HABER MERKEZİ

Program saat 11.00’de saygı duruşundan sonra Keşan bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile başladı. İpsala Anadolu Lisesi öğrencisi Şahin Ergene “Çocukluğuma Ağıt” isimli şiiri okudu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Programın ilk konuşmasını Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu yaptı. Adaletoğlu’nun konuşmasını, Masterları Atletizm Kulübü Genel Sekreteri Dilek Kalmaz’ın, Atletizm Federasyonu temsilcisi Selahattin Yıldız’ın, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nun konuşmaları takip etti.

Konuşmalardan sonra Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu ile T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar’a, plaket takdim etti.

İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, tarafından Ankara’ya götürülmek üzere Atatürk’ün doğduğu evden alınan toprak Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Necmettin Hüseyin Adaletoğlu’na teslim edildi. İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, tarafından verilen start ile İpsala’dan Ankara’ya kadar E-5 üzerinden eskort eşliğinde koşarak, Anıtkabir’e teslim edecek. Atletler, İpsala- Ankara arası, 737 kilometrelik yolu 54 saatlik bir sürede koşarak tamamlarken, 19 Mayıs sabahı İstanbul’da olacaklar.