SONGÜL KONAR

İnsanların dışarı çıkmak için sokak hayvanlarına mama verme bahanesiyle kendilerinden izin belgesi istediklerini belirten Cebeci, herkesin evinin önündeki hayvanları besleyebileceğini bunun için izin belgesi almalarına gerek olmadığını söyledi.

Dernek olarak fazla bütçelerinin olmadığını kaydeden Cebeci, fırıncıların bayat ekmekleri daha uygun fiyata vermelerini de talep etti.

“KARARLARIN SUİİSTİMAL EDİLMESİNE GEREK YOK”

Hiç tanımadığı insanların kedi köpek besliyoruz diyerek kendilerinden izin kâğıdı istediklerini belirten Cebeci: “Kapınızın önünde besleyebilirsiniz, zaten buna hayır diyen yok. Bu yasaklardan kaçmak için bahaneler aslında. Hiç üye olmayan tanımadığımız insanlara izin alacak halimiz yok. Kararların suiistimal edilmesine gerek yok. Biz izin kâğıtlarımızı aldık. Geçen kısıtlamalarda olduğu gibi hepimiz bir tarafa gideceğiz canları beslemek için” dedi.

“DAHA UYGUN BİR FİYATA VERİRLERSE BÜTÇEMİZİ ZORLAMAYIZ”

Cebeci, fırınların bayat ekmekleri kendilerine 1 TL yerine daha uygun fiyata satılmasını isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin Tekirdağ’daki arkadaşlar bayat ekmeği 50 kuruşa alıyor. Bayat ekmekleri kemik suyu ile kaynatıp papara yapıyoruz, yavrularımız çok güzel yiyorlar. Parasız vermeyin demiyoruz ama daha uygun bir fiyata verirlerse bütçemizi zorlamayız. Zaten olmayan bütçeyle hareket ediyoruz.”

“AÇ KALAN HAYVANLAR MAALESEF ZAYIF DÜŞEN HAYVANLARA SALDIRIYOR”

Tam kapanma sürecinde vatandaşlara sokak hayvanlarını beslemeleri için çağrıda bulunan Sevinç Cebeci: “Evinizde sütünüz açık kaldığında atmak yerine bir kapa koyup içine bayat ekmek koyduğunuzda onu kedisi, köpeği, kuşu hepsi yiyor. Amaç bir can beslemek. Bu illa ki torbalar dolusu mama almak değil. Ucuz diye sadece tavuk yemi alıp hayvanları öldürmenin manası da yok. Bildiğiniz gibi bir tez vardır; köpekler kemik yer, kedilerde balık kılçığı yer. Hayır, balık kılçığından çok kaybettiğimiz kedimiz oldu. Tavuk yeminden de bağırsakları yırtıla yırtıla ölen canlarımız oldu. Biz bunun suyunu çıkartıyoruz. Kemikleri de bir şekilde imha ediyoruz. Dolayısıyla can beslemek isteyenler bunu çok ucuza da mal edebilir. Bizde alıyoruz çorbalık, bir güzel suyunu çıkardıktan sonra içine bayat ekmek atıyoruz. Canları besleyeceğiniz mama haline geliyor. Ayrıca Korudağ berbat bir durumda. Oraya atılmış bir sürü can var. Şimdi oraya hiç kimse gitmeyecek. En azından gelip geçen insanlar ekmek atıyorlardı. Şimdi o canlar zor durumda ve oraya gidebilen insanlar varsa ekmek götürmesini rica ediyoruz. Onlarda birbirlerini yiyerek ölmesinler. Çünkü aç kalan hayvanlar maalesef zayıf düşen hayvanlara saldırıyor. Bunu görüyoruz ve yaşıyoruz. Arkadaşımız geçen gün oraya beslemeye gittiğine çok köpek atıldığını, aç olduklarını ve hepsinin küpeli olduğunu söyledi. Bizim belediyemiz atmıyor. Kim bilir nerelerden atıldılar. Oralara gidenler yanlarında ekmek götürsün. Dediğim gibi kilolarca mama almaya gerek yok. 10 TL’ye 20 tane can beslersiniz yarım yarım verdiğinizde. En azında iki üç günde bir beslenen hayvan bile ayakta kalabiliyor. Ne olur arabanızda ekmek bulundurun” diye konuştu.