SONGÜL KONAR

SALDIRININ SORUMLUSU ÜLKEMİZDE NEFRET TOHUMLARI EKENLERDİR

CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Yıldız, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle dedi:“Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit Mehmetçiğimizin cenazesinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı sadece Genel Başkanımızın değil, şehidimizin anısına ve ailesine yapılmış bir saldırı ve saygısızlıktır.

Saldırının sorumlusu ülkemizde nefret tohumları ekenlerdir. Gerginlikten nemalananlar, halkı kutuplaştıranlar yandaş gazete ve televizyonlarda CHP’yi terörle yan yana getirmeye çalışanlardır.  Saldırı Genel Başkanımızın ortaya koyduğu barış, hoşgörü ve kardeşlik değerlerine yapılmıştır. Biz bu saldırıya karşı savunduğumuz değerlerden vazgeçmeyeceğiz. Kardeşçe yaşam, birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Bu saldırı Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yapılmıştır.

DERHAL İSTİFA ETMELERİ GEREKMEKTEDİR

Açıklamasında gerekli önlemleri almayan hükümeti eleştiren Bayır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Soruyorum; şehit cenazesinde bile yan yana duramayacaksak nerede bir arada duracağız? Daha fazla oy alma için, daha fazla alkışlanmak için halkı birbirine düşürenler bu ayrıştırıcı dilden bir an önce vazgeçmelidir. ‘Şehit cenazesine CHP’liyi almayın, diye içişleri bakanı ‘Mesaj yerine ulaştı arkadaşlar’ diyen Milli Savunma Bakanı, ‘% 9 oy aldığı yere gitmeseydi’ diyen MHP genel başkanı baş siyasi sorumlulardır. Derhal istifa etmeleri gerekmektedir. Sadece saldırıyı yapanlar değil, saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır siyasi sorumlularda hesap vermelidir. Genel başkanımızın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirir, birliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkan milletimize teşekkür ederiz.”