SONGÜL KONAR

Aksal açıklamasında, vatandaşların 17 günlük süre boyunca alınan kararlara uymaları gerektiğini önemle hatırlatırken, aşılama çalışmalarının devam ettiğini ve randevusu gelen vatandaşı aşısını mutlaka vurması gerektiğini ifade etti. 

“BU HİÇBİRİMİZİN ARZU ETTİĞİ BİR DURUM DEĞİL”

Ülkede koronavirüs vaka sayılarını aşağıya çekmek için tam kapanma kararı alındığını, vaka sayılarında düşüşler yaşanırsa bayramdan sonra açılmaların da olabileceğini ifade eden Milletvekili Aksal, sözlerine şöyle devam etti: “Bakanlar Kurulu sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, açıklamada bulundu ve ülke geneli tam kapama kararı alındı. Bu hiçbirimizin arzu ettiği bir durum değil ama bütün dünyayı sarsan koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Son günlerde de ülkemizde vaka sayılarımız yüksekti. Bugün avrupaya baktığımızda vaka sayılarını yavaş yavaş düşürmeye başladılar. Haziran ayı gibi açılmaya gidecekler. Türkiye olarak geride kalmak istemiyoruz. Rakamlarımızı aşağıya çekmek için böyle bir karar aldık. Ramazan ayındayız, araya bayram tatili girecek, 17 günlük kapanma sürecine giriyoruz. Kapama boyunca belli sektörler yasaklardan muaf tutuldu. Bunlardan biri de bölgemizi çok ilgilendiren tarım sektörü. Tarımda çarkın dönmesi lazım. Gıda ve üretimi çok önemli. ÇKS belgesi olan çiftçimiz yasaklardan muaf tutulacak. Bazen kulağımıza bu yasakların delindiği geliyor. Tüm hemşehrilerimizden istirhamım mümkün olduğunca kurallara uysunlar. Kurallara uymazsak süreç devam edecek. Sonuçta hepimiz kaybetmeye devam ederiz. 17 gün boyunca ciddi fedakarlık yaparsak 17 günün sonunda açılmaya başlarız.” 

“EDİRNE OLARAK TÜRKİYE GENELİNDE AŞILAMADA BİRİNCİYİZ”

Koronavirüsten korunmanın en önemli yolunun maske ve mesafe olduğunu hatırlatan Aksal, aşının da vurulması gerektiğini, aşı ile birlikte virüsün önüne geçilebileceğini ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Aşı çalışmalarımız devam ediyor. Edirne olarak Türkiye genelinde aşılamada birinciyiz. Edirneli hemşehrilerimiz bu konuda çok hassas. Aşı sıralarını takip ediyorlar, randevuları geldiklerinde aşılarını oluyorlar. Kendilerine bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Pandemi ile mücadelenin yolu aşıdan geçiyor. Mümkün olduğunca işimiz olmadan dışarı çıkmayalım, temastan kaçınalım. İnşallah 17 günün sonunda rakamlarımızı düşürürüz. Büyüklerimiz aşılandı, şu an 55 yaş ve üzeri vatandaşlarımız aşılanıyor. İleri yaşlı vatandaşımızda aşıdan sonra ölüm oranı da düştü. Keşan’da da genç kardeşlerimizi koronavirüs yüzünden kaybettik. Bu durum bizi çok üzdü. Tedbirlere ne olursunuz dikkat edelim, en ufak belirtide doktora gidelim, verilen ilacı içelim. Bu şekilde hem kendi sağlığımızı hem de sevdiklerimizin sağlığını korumuş oluruz. Bizler de meclisi bugün itibari ile kapatacağız. Meclisi kapatıyoruz ama çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin sağlığı ve bölgemize hizmet için durmak yok.”