AYGÜL KONAR

Demirkan açıklamasında, hava şartlarının 7 derecenin altına düştüğünde, araçlarda kış lastiği kullanmanın ihtiyaç haline geldiğini hatırlattı. 

“HAYATIMIZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Kış aylarında araç kullanmanın zor olduğuna ve risk taşıdığına vurgu yapan Demirkan, “Son günlerde bölgemizde gerçekleşen kar yağışı ve soğuk geçen havalar ile birlikte yollarda buzlanmalar meydana geldi. Aracı olan herkes illaki trafiğe çıkıyor. Bugünlerde kış lastiği kullanmanın önemi de anlaşılıyor. Kış aylarında araç kullanmak zor ve risk taşıyor. Oluşan don ile birlikte yollarda kazalar artabilir. Temennimiz, eğer trafikteysek ve kışın aracı bir yerde bekletmiyorsak kış lastiği kullanmalıyız. Kış lastiği olan bir araç, on metrede duracaksa 6 metre de duruyor. Hayatımız her şeyden önemli. Herkeste bu hayatın içinde olduğundan kış lastiği ömrümüze ömür katar” dedi. 

“HERKESİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEMİ BÜYÜK”

Trafikte ticari araçlar kadar özel araçların da risk taşıdığını ve bu yüzden kış lastiği konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Demirkan, sözlerine şöyle devam etti: “Kış koşullarında gerekli önlemler alınmazsa trafikte risk artar. Kışın lastiği, kış lastiğidir. Kış koşullarında karlı ve buzlu yola özel olarak hazırlanan lastikler daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltır. Kış lastiği, trafiğin akıcı ve güvenli olmasına katkı sağlar. Doğru olmayan lastik seçimi ve kullanımı trafik kazalarına yol açabilir. Doğru lastik, araca ve mevsime uygun lastiktir. Doğru lastik, aynı zamanda güvenli sürüşün en önemli şartlarından biridir. Trafikte ticari araçlar kadar özel araçlar da risk taşıyor ve bu yüzden kış lastiği konusunda çok dikkatli olunması gerek. Gizli buzlanma, yağışlar, yolların kayganlaşması gibi risk faktörleri ülkemizdeki tüm araçları etkiliyor. Araştırmalara göre kışın kaza yapma riski yaza göre 6 kat daha fazla. Karlı ve buzlu havalarda yaşanan kazalar genellikle bir ve birden fazla aracın çarpışması şeklinde meydana geliyor. Bu sebeple ticari ya da özel araç demeden tüm vatandaşlarımız kış lastiği kullanımına dikkat etmeli. Herkes araç muayenesini, bakımını en doğru şekilde yaptırmalı. Aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli. Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyük.”

Demirkan, açıklamasının devamında, şehiriçinde taksicilik yapan şoförlerin, şehir dışına yolcu taşımaları durumunda hava koşullarını göze alarak yolculuk yapmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.