SONGÜL KONAR

Açıklamada, şunlara yer verildi:“Deniz olunmalı. Bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm için Denizlerin mücadelesinde birleşelim! Bugün Deniz olmak, Türkiye’nin demokrasi mücadelesine katılmak, halkların mücadelesini ortaklaştırmak, işçi ve emekçilerin ‘iş, ekmek, özgürlük ve barış’ talebini sahiplenmek, gençliğin gelecek mücadelesini ileri taşımak demektir. Bugün Deniz olmak, işinden uzaklaştırılan öğretmenlerin, akademisyenlerin, işini kaybeden, cezaevine konan gazetecilerin, avukatların, vekillerin mücadelesine destek demektir. Bugün Deniz olmak, halkların özgürlük mücadelesini desteklemek savaşa, katliamlara, yoksulluğa, yıkıma, Orta Doğu’da emperyalist işgale, işbirlikçi yönetimlere ve her türlü gerici halk düşmanı plan ve projelere karşı mücadeleyi yükseltmek demektir.

Bugün Deniz olmak, kadınların şiddete, ölümlere, tecavüze, tacize karşı verdiği mücadeleye destek olmak demektir. Bugün Deniz olmak, faşizme, gericiliğe, barbarlığa, emperyalizme, kapitalizme karşı Türkiye halklarının ve dünya halklarının, Türkiye işçi ve emekçilerinin mücadelesini ilerletmek, ‘iş, ekmek, özgürlük ve barış’ bayrağını daha yukarıya kaldırmak demektir.

Bugün Deniz olmak, karanlığa karşı aydınlığı savunmak, ölümlere karşı yaşamı savunmak, kavgada cesaretli, mücadelede kararlı, halklarını emekçilerin her türlü hak eylemlerinde öne çıkmak, bulunduğumuz her alanda Türkiye işçi sınıfının, halkların mücadele bayrağını yükseltmek demektir. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler ve köylüler.”