HABER MERKEZİ

Yaşanan salgın nedeniyle çok zor günler geçiren kuruluşların başında yerel basın organlarının geldiğini ifade eden Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, krizden önce de zor ayakta duran bu kuruluşları desteklemenin demokrasimiz için de çok önemli olduğunu belirtti.

AKP’nin basından anladığının, aynı manşetlerle çıkan ve kamu kaynaklarıyla ayakta duran yandaş propaganda paçavraları olduğunu, gerçek basını ve gerçek habercileri sevmediğini vurgulayan Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, “Yerel basın, hem yerel gündemin ulusal düzeye çıkmasında hem yerel kamuoyunun taleplerinin duyulmasında hem de demokrasinin olmazsa olmazı yerel demokrasilerin güçlenmesinde hayatî bir role sahiptir. Yerel medyanın ne zor şartlarda binlerce istihdam sağlayarak çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bu kuruluşların bugünlerde desteğe ihtiyacı var. Gazetelerin basılamaz, satışlarını yapamaz duruma geldiği bugünlerde basın kuruluşlarını devletin desteklemesi gerekiyor. Yandaş paçavralara aktarılan milyarlarca liranın çok küçük bir kısmı bu basın kuruluşlarının yaşamasına yetecektir. Ayrımsız tüm yerel basına yardımda bulunulmasını istiyoruz. Hakları olan resmî ilan ve reklam paraları bir an önce ödenmeli, üzerlerindeki vergi ve sigorta yükleri kaldırılmalı, yerel basın çalışanlarına ekonomik destek ve isteyenlere uzun vadeli kredi sağlanmalıdır” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM’ye konuya ilişkin bir yazılı soru önergesi verdiğini de sözlerine ekledi.