AYGÜL KONAR

Gençlerin bilgiye daha kolay eriştiğini, basma kalp haberlerle ikan edilemeyeceklerini belirten Gaytancıoğlu, hükümetin bu kuşağın isteklerini karşılaması gerektiğini söyledi.

İyi eğitim almış gençlerin ancak fabrikalarda iş bulabildiğini kaydeden Okan Gaytancıoğlu, ülkede ki çelişkileri görünce yurt dışına çıkmanın yollarını aradıklarını söyledi.

“BU ÇELİŞKİLERİ GÖRÜYORLAR VE BEN BU ÜLKEDE YAŞAMAK İSTEMİYORUM DİYORLAR”

Z kuşağı denilen kuşağın doğduğu gibi bilgisayarla, cep telefonuyla tanıştıklarını belirten Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim kuşağımızda bilgisayar yoktu. Televizyonda tek kanal vardı ve siyah beyazdı. Z kuşağı şimdi her şeyi öğreniyorlar. Zaten en iyi öğrenme, algılama bebek çağlarında başlıyor. Z kaşağıda bu çağlarda öğrenmeyi yakaladı. Dolayısıyla dünyayı da takip ediyor. Televizyonda basmakalıp verdiğiniz bazı haberleri kabul etmiyor. İnternete giriyor, hemen araştırıyor. Her şeyi bulabilen, araştırabilen bir nesil olduğu için baskı unsurlarıyla ikna edilmeleri çok zor. Ülkede ki durumu görüyor. Enflasyon rakamları, işsizlik rakamları gerçek değil. Çünkü en iyi üniversiteyi bitiriyorlar, en iyi eğitimi alıyorlar, yabancı dil biliyorlar, program biliyorlar, teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar ve bir bakıyorlar iş yok. Belki fabrikada işçi olabilir. Oda vardiyalı, asgari ücretli, sigortası ödenmiyor. Kısmi çalışma ödeneği var. Onu bile hükümet şimdi ödemiyor. Bu çelişkileri görüyorlar ve ben bu ülkede yaşamak istemiyorum diyorlar. Maalesef bu gençlerle karşı karşıya kalıyoruz. O yüzden daha şeffaf, hesap verebilir, ülkenin gerçeklerini kabullenmiş, üretim ekonomisine dayalı bir iktidarın bu kuşağı da kapsaması gerekiyor. Onları anlaması ve isteklerini karşılaması gerekiyor. Onlarında çok istediği bir şey yok. EBA’ya erişmek istiyor, erişemiyor. İnternetin her yerde çekmesini istiyor ama Türkiye’de internet hızı olarak Avrupa’da sonlardayız. Z kuşağı dediğimiz kuşak çabuk karar verebilen, çabuk düşünebilen, hemen cayabilen ama etkili karar verebilen de bir kuşak. Dolayısıyla onların istediklerini hükümet veremiyor. O yüzden ülkeyi terk etmek istiyorlar.”