Irak sınırında Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriveri bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, dün akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, 2 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi. Yaralı askerler bölgeden helikopterle alınarak Çukurca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradan da Hakkari Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak tedaviye alınan 2 asker de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı ve şehit oldu.Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede yürütülen hava destekli geniş çaplı operasyonun sürdüğü bildirildi.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren yaralı askerleri ziyaret etti, Başhekimi Operatör Doktor Bekir Doğan’dan sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Vali Akbıyık, yaralılardan birinin Van’a sevk edildiğini belirtti. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Akbıyık şehit olan askerlerin ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu.