Meteoroloji'nin tahmin haritasına göre perşembe gecesi İstanbul'da hava sıcaklıkları 15 derece birden düşecek ve cuma günüyle birlikte kar yurda giriş yapacak. 

Kış aylarının ilk haftalarında yaşanan kuraklıklar, birer hafta arayla gelen soğuk ve yağışlı hava sistemleriyle birlikte kendini unutturdu. Tahminlere göre Türkiye perşembe gecesi yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Cuma günü kendini hissettirmeye başlayacak olan kara kış, bir haftadan fazla sürecek.

İSTANBUL’DA BİR HAFTA BOYUNCA KAR YAĞABİLİR

Cuma günü İstanbul’u etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası tahminlere göre uzun süreli olacak. Pazar günü İstanbul yeni sistemin ilk kar yağışını alacak, hava sıcaklıklarındaki düşüş ve kar yağışı İstanbul’da 20 Şubat’a aralıklarla kadar sürecek.

TÜM YURDA YAYILACAK

Yurdun kuzeybatısından itibaren etkisini göstermeye başlayacak olan soğuk ve karlı hava ilerleyen günlerde ülke geneline yayılacak. Tüm Türkiye kışın en sert günlerini geçirecek.

KEŞAN'DA PAZAR GÜNÜ KAR YAĞABİLİR

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası Keşan'da da etkili olacak. Cuma günü sıcaklıklar düşerken, tahminlere göre Keşan'da pazar günü kar yağışlı gösteriyor.

Kaynak: Sözcü