HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle belediye tarafından kortej yürüyüşü yapıldı. Keşan Kent Müzesi önünden başlayan yürüyüş cadde boyunca devam ederken, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde son buldu. Yürüyüş boyunca Keşan Belediye Bandosu zafer marşları çalarken, vatandaşlar da ellerinde bayraklarla eşlik etti. Katılımcılar daha sonra Gencer Savaş ve bandosunun konser vereceği eski köy garajındaki alana geçti.   

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, burada yaptığı konuşmada vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Sizleri, Cumhuriyete duyduğum aşkla, Atatürk’e duyduğum özlemle, sevgiyle, saygıyla ve coşkuyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kan ve irfanla kazanılan, Atatürk’le, yol arkadaşlarıyla, kahraman atalarımızla kurulan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümü kutlu olsun. Atatürk’ün tarif ettiği, Cumhuriyetin istediği ve burada gördüğüm ‘fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin’ bayramı kutlu olsun. Sevgili Keşanlılar, buraya kolay gelmedik. Buraya seferberliklerden, kışlalardan, kıtlıklardan, gidilip dönülmeyen yerlerden, gonca gülün tazelerinin kırıldığı cephelerden geldik. Onların ruhları şad olsun. Hepimiz bu günlere, acılarla dolu balkanlardan geldik. Rumeli’den, Trakya’dan kanlı Yemen’den geldik. Kafkaslar’dan, kınalanıp yollanan Çanakkale’den ve çırpınan Karadeniz’den, Toroslar’dan ve Anadolu’nun mücadeleye tutuşmuş diyarlarından geldik. Hepsinin mekanı cennet olsun. Bu yolculuğumuz güçtü, zordu. Cumhuriyete kolay erişmedik. Keşan’ın Kuvay-i Milliyecileriyle, düşmana çarpışa çarpışa, direne direne geldik. Edirne’de düşmanın karşısında duvar gibi duran Trakya Paşaeli Müdafa-i hukuk cemiyetinin kahramanlığıyla geldik. Biz buraya başımızdaki eşsiz liderimiz, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile geldik” dedi.

CUMHURİYET, ŞEHRİM GÜZEL OLSUN, İNSANIM RAHAT ETSİN DİYE ÇALIŞMAKTIR

Keşan’ın dolu dolu kutlamaları hak ettiğini ifade eden Helvacıoğlu, “Keşan işte böyle dolu dolu kutlamaları hak ediyor. Keşan Cumhuriyete hizmet ediyor. Birisi ‘Cumhuriyet nedir?’ diye sorarsa, Keşan’ı gösterelim. Cumhuriyet az zamanda, çok ve büyük işler başarmaktır. Cumhuriyet, az zamanda, üstelik pandemiye rağmen, Keşan’a yaptığımız 50 kilometreye yakın yol, dikilmiş 200 binin üzerinde fidandır.  Trakya’nın en büyük hayvan barınağını yapmaktır. Cumhuriyeti kadınları desteklemektir. Onlara kooperatifler kurdurmaktır. Kadına şiddete karşı durmaktır. Yüzlerce kadının istihdamına vesile olmaktır. Cumhuriyet, emanet edilen gençleri önemsemektir. Onlar için semt sahaları açmak, modern stadyum yapmak, yüzme havuzu sunmak, okullarında ne eksikse tamamlamak, istihdam ofisi kurmaktır. Cumhuriyet üretmektir. Trakya’nın en büyük yöresel ürünler pazarını açmaktır. Keşan’da ürettiklerimizi uzaklara pazarlamaktır, markalaşmaktır. Koru dağının balını, Keşan’ın satır etini, Erikli’yi, İbrice’yi, Gökçetepe’yi duyurmaktır. Cumhuriyet ‘kimsesizlerin kimsesidir’. Keşan’da her engellinin, öksüzün, yaşlının yanında olmak, onların evlerine kadar hizmet götürmek, bir ihtiyacınız var mı diye defalarca sormaktır. Cumhuriyet bu şehirde her ihaleni şeffaf yapıp, milyonlarca TL tasarruf edip, sonrada milletinin huzuruna geçip ona hesap vermektir. Keşan’da bir bebek doğduğunda kapısına hediyenle durup ‘hoş geldin bebek’ demek, bir cenaze olduğunda THY ile onu ata toprağına ulaştırmak demektir. Doğana beşik, ölene tabut olmak demektir. Cumhuriyet kültürdür. Kurduğumuz kent müzesidir, yaptığımız kültür ve sanat merkezidir. Açtığımız kütüphanedir.  Ve nihayet Atatürk’ün dediği gibi çalışkan olmaktır. Makamlarda koltuk eskitmek değil, sokaklarda ayakkabı eskitmektir. Cumhuriyet, şehrim güzel olsun, insanım rahat etsin diye çalışmaktır. Yollar kat etmek, gece gündüz uğraşmak, Keşan için kapılar aşındırmaktır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Gencer Savaş ve bandosu, vatandaşlara unutamayacakları bir konser verdi. Konser, vatandaşların büyük beğenisini topladı.