SONGÜL KONAR

Çiftçinin uzun süredir beklediği Tarım Kredi borçlarının yapılandırılmasının genel kurulda oylanarak kabul edildiğinin müjdesini veren Aksal, çiftçilerin 3 ay süre içerisinde, Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurarak borçlarını yapılandırabileceklerini ifade etti.

ÇİFTÇİMİZİN CEBİNDEN %12 FAİZ ÇIKACAK

Tarım Kredi Kooperatiflerine olan çiftçi borçlarının yapılandırılmasını da içeren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Teklifinin meclisten geçerek yasallaştığının altını çizerek, sözlerine başlayan Aksal, şunları söyledi: “Bölgemiz içinde önemli olan ve çiftçimiz uzun süredir beklediği Tarım Kredi borçlarının yapılandırılması genel kurulda oylanarak kabul edildi. Çiftçilerimiz 3 ay süre içerisinde bugünden itibaren Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurarak borçlarının yapılandırılmasını isteyebilirler. İlk taksiti Ekim ayında olmak üzere %30 peşin geri kalan kısmını eşit taksit halinde her yıl Ekim ayında olmak üzere ödeyecekler. Borçları % 18 basit faiz ile yapılandırıyoruz ama bunun % 6’sını hazine ödeyeceği için çiftçimizin cebinden %12 faiz çıkacak. Şu an piyasa faizlerinin %25’ler seviyesinde olduğu düşünülürse gerçekten inanılmaz bir teklif. Ben buradan üreticilerimize bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulunuyorum. Zaten uzun süredir de bekliyorlardı. Hayırlı olsun.”

ENEZ AYASOFYASI TAMAMLANMAK ÜZERE

Geçen hafta Enez’de bulunduğunu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Fatma Aksal, sözlerini şöyle tamamladı: “Enez Ayasofyası tamamlanmak üzere. Orayı da inşallah en kısa sürede ibadete açacağız. Türkiye’de 7 tane Ayasofya var. Bir tanesi de bulunan Fatih Sultan Mehmet Cami dediğimiz Enez Ayasofyası’dır. Ayrıca, Sütçüler ve Karaincirli köyümüzde sulama projelerimiz var. Onların tamamlanmasının takibini yaptık. Edirne’de çalışmaya devam ediyoruz. Keşan’da belediyemiz çalışmaya devam ediyor.”