BÜLENT SAYLAM

Törene THK Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Başar, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

31 MAYIS 1925’TE KEŞAN’DA KURULUYOR

THK Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Başar, 95. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: “16 Şubat 1925 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “İstikbal Göklerdedir” sloganıyla ilk kıvılcımı yakılan “Tayyare cemiyeti” adıyla kuruluşu yapılan “TÜRK HAVA KURUMU” Keşan’da da kuruluşu İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşundan sonra ilk Belediye Başkanı ve Keşan Müftüsü olan Merhum Raşit Efendi ve arkadaşları tarafından 31 Mayıs 1925’te gerçekleştirilmiş olup, günümüze kadar devam ederek, 95. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktadır. 

“İSTİKBAL GÖKLERDEDİR”

Türk Hava Kurumu “istikbal göklerdedir” sloganına yakışır bir biçimde insanların havacılık ve uçuş tutkusunu canlandırmak için, eğitim merkezlerinde ve Türk Hava Kurumu Şubesi olan yerlerde kuruluşundan günümüze havacılığa özendirmek adına ücretsiz olarak Model Uçak Kursları, Paraşüt Kursları, Planör, Yamaç Paraşütü Kursları, Yelken kanat kursları olmak üzere yüzbinlerce kursiyere kurs vermiş ve vermeye devam etmektedir. 

95’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Bizler de Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi’nin de bu hizmetlerde bir payı olduğu düşünülerek, hizmetlerine devam eden, bugün de var olmasını sağlayan ve bu günlere gelmemizdeki en büyük destekçimiz olan Keşan ve Bölgemiz halkına sonsuz sevgi ve saygı en derin şükranlarımızı sunarak, Türk Hava Kurumu’nun 95’inci kuruluş yıl dönümü tekrar kutlu olsun.”