SONGÜL KONAR

THK’nın devleti ve milleti adına 96 yılıdır hizmetlerine devam ettiğini belirten Başar çeşitli kurslar ile havacılığı özendirmek adına eğitim faaliyetlerinde devam ettiklerini söyledi.

“KEŞAN ŞUBESİ, 1925’TE RAŞİT EFENDİ TARAFINDAN KURULDU”

Başar, orman yangınları ile mücadele, ambulans helikopter, İHA kurslarının düzenlenmesi gibi birçok alanda hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Keşan halkına teşekkür etti. 

Hidayet Başar’ın açıklaması şöyle: “16 Şubat 1924 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sloganıyla Vatanını seven, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, milletine bağlı havacılar yetiştirmek maksadıyla kurulan ‘Tayyare Cemiyeti’ adıyla kuruluşu yapılan ‘Türk Hava Kurumu’nun Keşan’daki kuruluşunun ilk Belediye Başkanı ve Keşan Müftüsü olan Merhum Raşit Efendi ve arkadaşları tarafından 31 Mayıs 1925'te gerçekleştirilmiş olup, günümüze kadar devam ederek, 96 yıllık faaliyetlerini sürdürmenin gururunu yaşamak ve yaşatmaktadır. Türk Hava Kurumu İstikbal Göklerdedir sloganının o yıllarda söylenen bir çift güzel söz olup, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne koyulmuş bir hedef olmuş ve bu hedefe yakışır bir biçimde, insanların havacılık ve uçuş tutkusunu canlandırmak için, eğitim merkezlerinde ve Türk Hava Kurumu Şubesi olan yerlerde kuruluşundan günümüze havacılığı özendirmek adına ücretsiz olarak Model Uçak Kursları, Paraşüt Kurslar, Planör, Yamaç Paraşüt Kurslar Yelken kanat kursları olmak üzere yüz binlerce kursiyere kurs vermiş ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki havacılık kol ve kulüpleri ile Halk Eğitim Merkezleriyle birlikte bölgesel kurslarıyla havacılıkla ilgili çalışmalara devam etmektedir. Türk Hava Kurumu Havacılık alanındaki kalifiye ve akademik eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Türk Hava Kurum Üniversitesini kurmuş ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçmişten günümüze dek Orman Yangınlarıyla mücadeleden tutun da Sağlık Bakanlığı nezdinde çalışmalarını sürdüren Ambulans Helikopter hizmetlerine, İnsansız Hava Araçların hızla artığı ve gündem oluşturduğu İHA kurslarının düzenlenmesine ve bunlar gibi nice kıymetli havacılık alanlarında Devleti ve Milleti için hizmetlerini icra etmekte ve görevini yerine getirmektedir. Bizlerde Türk Hava Kurumu’nun Keşan Şubesi’nin de bu hizmetlerde bir payı olduğunu düşünerek, 96 yıldır kadirşinas milletimizin cömert desteği ve yardımlarıyla hizmetlerine devam eden, bu gün var olmasını sağlayan, yarınlarda da var olmaya devam edecek olan inancımız ve çalışanlarımızla Türk Hava Kurumu'nun bu günlere gelmesinde en büyük destekçimiz olan Keşan ve Bölgemiz halkına sonsuz sevgi saygı ve en derin şükranlarımızı sunuyor, Türk Hava Kurumu’nun 96. yıldönümü kutlu olsun diyoruz.”