HABER MERKEZİ

Olağanüstü Meclis Toplantısında yapılan gizli oylama sonucunda, Kırklareli Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ve Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut birlik encümen üyeliğine dâhil oldular.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak toplantıda yaptığı konuşmada; “Değerli başkanlarım ve meclis üyelerimiz, sizleri bugün burada görmek beni son derece mutlu etti. Pandemi dönemi ve iklimsel şartlardaki zor koşullara rağmen teşrifleriniz için hepinize tek tek teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Trakya Belediyeler Birliği olarak siyasal anlamda hiçbir zaman ön planda olmadık. Birbirimize karşı dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik. Çünkü bizler büyük ve güzel bir aile olduk. Birliğimiz siz değerli başkanlarım ve üyelerimizin de katkı ve gayretleri ile faaliyetlerini hızlı ve etkin şekilde sürdürüyor. Trakya Belediyeler Birliği ekibi olarak belediyelerimizle sürekli koordinasyon halindeyiz ve sizlerden gelen her türlü talebi değerlendirmeye almaya ve şartlara göre uygulamaya devam ediyoruz. Özellikle Birlik Müdürümüz Sayın Ogün Kürümoğlu’nun gelişinden sonra çok önemli bir hareketlenme ve aşama kaydettik. Bugün de meclis toplantımız çerçevesinde çok güzel bir program hazırladık. Bu toplantıyla birlikte etkileşim ve iletişimimizin daha da güçleneceğine inanıyorum. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ BELEDİYECİLİK

Trakya Belediyeler Birliği’nin “Hep Birlikte Daha Güçlü Belediyecilik” sloganıyla yol aldığı; Meclis toplantısı kapsamında organize edilen “Başkanlar Buluşması” temalı toplantı programındabirlik üyesi belediye başkanları, Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıda birliğin faaliyetlerini içeren bilgilendirme sunumu ve belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yönelik olarak “Karar Mimarlığı Marka ve İnovasyon Yönetimi” konulu seminer programı Trakya Belediyeler Birliği Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Üstün Geyik’in sunumları eşliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıca birliğin ve üye belediyelerin ihtiyaç ve hizmetlerine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

YEREL YÖNETİMLERİMİZİN FAYDALANMASI GEREKİR

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu toplantıda yaptığı konuşmasında, “Çok değerli birlik üyesi belediye başkanlarım ve değerli meclis üyelerimiz, bu güzel günde hepinizi tek tek selamlıyorum. Pandemi döneminde çalışmalarımıza bilinçli biçimde devam ediyoruz. Dostluğun, dayanışmanın ve kaynaşmanın en yoğun ve doğal yaşandığı coğrafyada bulunuyoruz. Yerel yönetimler ve yöneticiler olarak birbirimize çok ihtiyacımız var. Bu toplantıyı organize eden birlik yönetimimizi kutluyorum. Benim gördüğüm burada siyaset yok. Görüşlerimiz, ihtiyaçlarımız ortak. Siyaset üstü olan bu kurumumuzda birlikte hareket edip birbirimize destek olmamız ve istişareler yapmamız gerekiyor. Yeni fikirlere, yeni görüşlere ihtiyacımız var. Bugünkü toplantıda birliğin faaliyetlerini görünce kendi adıma çok etkilendim. Yerel yönetimlerimizin birliğimizin sağladığı bu hizmetlerden mutlaka yararlanması gerek. Birlik Müdürümüzün bilgilendirmelerinden çok mutlu oldum. Programda emeği geçen herkesi kutluyorum ve teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN İŞLEVSELLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sarıyer Belediyeler Başkanı Şükrü Gençde toplantıda yaptığı konuşmada; “Öncelikle tüm katılımcı belediye başkanlarımızı ve üyelerimizi selamlıyorum. Aranızda bulunmaktan dolayı memnuniyetimi belirtmek isterim. Yerel yönetimler olarak yeni mevzuatların yaratılmasına destek vermemiz gerekiyor. Trakya Belediyeler Birliğimizin sunmuş olduğu hizmetlerin belediyelerin işlevselliği açısından da oldukça önemli olduğunu görüyorum. Ayrıca yerel yönetimler olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğinin altını çiziyorum. Tüm dünyada olduğu gibi bizde ülke olarak çok zor dönemden geçiyoruz. Böyle zor dönemlerde yerel yönetimler olarak dayanışma içerisinde olmamız gerekli. Bugün burada kardeş şehir şehir çalışmaları başta olmak üzere çok önemli konulara değinildi. Bu programı hazırlayan birlik yönetimini ve ekibini tebrik ediyorum. Toplantımızda bulunamayan üyelerimizle de sonraki toplantılarda bir arada olmayı diliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantının değerlendirme bölümünde Trakya Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanları, birliğin ve belediyelerin hizmet ve faaliyetleri ile ilgili fikir ve görüşlerini belittiler.

Toplantıda ayrıca tüm üye belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımlarıyla aile fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.