Gazetemize 10 Ocak ziyaretleri

HABER MERKEZİ

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Birliği Derneği Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba ve yönetim kurulu üyeleri Egemen Lofçalı ile Ahmet Oğuz, dün, gazetemizi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ziyaret etti. Gazetemiz çalışanlarına çiçek hediye eden Kaba, tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını kaydetti.

Ayrıca, Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı ve Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir de gazetemizi ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutladı.

Gazetemizi ziyaret eden Kaba, Lofçalı, Oğuz ve Demir’e, çiçek göndererek günümüzü kutlayan Özel Keşan Hastanesine ve pasta gönderen Keşan Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederiz.









AK Parti’den gazetecilere kahvaltı

Boyalık: “Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun”

MURAT ARKAN

Ak Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık dün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Keşan’da çalışan gazetecilere sabah kahvaltısı verdi.

Kahvaltıda yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine vurgu yapan Boyalık “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Özellikle muhabirler gazeteciliğin en zor işini yapıyorsunuz. Kar-kış, gece-gündüz demeden netice itibariyle sahada olmak hem zevkli hem de keyifli, hem de bir o kadar meşakkatli oluyor. O yüzden sizin gününüz bugün. Bugün sizlerle beraber olmaktan mutluyuz, keyifliyiz. Gazetecilik mesleği kutsal bir meslek. Ama işin mutfağında olmak haberi hazırlayıp gazeteye götürmek, insanların önüne sunmak ayrı bir tat, bunu ayrıca sizlerle beraber olduğumuz için görüyoruz. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Siyasi partiler olarak ta özellikle Keşan’da iktidar partisinin temsilcisi ve destekçisi olarak ta tarafsız yansız bir gazetecilikten dolayı sizleri kutluyorum. Ağabey kardeş arasında dostça geçen bu muhabirlik ve birliktelikten parti başkanlığı ve siyasi parti temsilciliği ilişkisi, bir o kadar da eleştirilerinize maruz kalıyor. Bunda kesinlikle ve kesinlikle bir kırgınlık duymuyoruz. Eleştirmek ve eleştirilmek, yanlışları söylemek gazetecilerin asli vazifesidir. O yüzden bundan bir rahatsızlığımız yok.” dedi.


ÜLKEMİZİN BUGÜNKÜ DURUMUNDA GAZETECİLİĞİN, HABERCİLİĞİN, TELEVİZYONCULUĞUN, KIYMETİ TARTIŞILAMAZ.

Keşan’ın daha iyi bir Keşan olmasında gazetecilerin katkısı olduğunu kaydeden Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “10 Ocak Gazeteciler Günü bence her gün olmalı. Her gün çalışan gazeteciler günü olmalı bence. Her gün sizin gününüz. Sizler haberi yapmazsanız, haber toplayamazsanız, gazetelerin olmasına imkan yok. Ayrıca bugünde sizlerle bu kahvaltıda olmaktan da onur duyduk. Gazetecilerin kıymetini biliyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminde gazeteciliğin, haberciliğin, televizyonculuğun kıymetini bir kez daha anladık. Çok sesli bir medya çok taraflı bir medya, çok güzel sonuçlar getirdi. Sadece TRT olsaydı diğer haber kanalları olmasaydı, TRT de darbe bildirisi okunurken, Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantı facetime canlı görüşmesini vermeseydi, ülkemiz Allah muhafaza kötü yerlere gidebilirdi. Çok taraflı çok sesli bir medya, basın ve televizyonlardan bu manada her zaman kıymetli, ülkesini, sevmek ülkesinin menfaatlerini de görmek icap eder. Ülkemizin bugünkü durumunda gazeteciliğin, haberciliğin, televizyonculuğun, kıymeti tartışılamaz. Bunların içine milli ve manevi duyguları da içerisine katarak Keşan’da yoğurduğunuz için bulunduğumuz bölge adına da sizlere teşekkür ediyorum. Özellikle Keşanımızın eksiklerini zaman zaman dile getirdiğimiz için Keşan’a yapılan güzel şeylerin haberini yaptığınız için. Keşan’ın daha iyi bir Keşan olması için sizlerin emeğine ihtiyaç var. Bu emekler hiçbir zaman zayi olacak değil. Eğer yolu kötüyse havası pisse, bunu yazıyorsanız, inan ki Keşan’a hizmet ediyorsunuzdur. Yerel gazeteciler olarak sizlere düşen görev Keşan da  çok büyük. Siyasilere de büyük, toplumda yaşayan her ferde büyük ama siz gazeteciler biraz daha fazla. Siz ne kadar eksikleri gösterirseniz, ne kadar haklı bilinçlendirirseniz bir o kadar daha karşılığını alırız ve refah gelir.”

İstek 2016-2017 yılını ve Bendis AVM’yi değerlendirdi

“Keşanımızın en kapsamlı alışveriş merkeziyiz”

MURAT ARKAN

Bendis AVM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İstek, 2016-2017 yılını ve Bendis Alışveriş Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2016 yılının iletişim sektörü açısından beklediklerinden de iyi geçtiğini ve 2017 yılının umut verdiğine değinen İstek sözlerine şöyle devam etti: 2016 yılı ekim ayında bizler alışveriş merkezimizi açarak, hem halkımız hem de bölgemizle buluşturduk. Açılışımızı bir ay sonra yaptık. Açılışımızı ünlü kişilerin konser etkinliği ile açmıştık. Açılıştan sonraki süreçte birtakım sıkıntılı süreçlerimiz de oldu. Türkiye’de olan gelişmelerden dolayı biz de etkilendik. 15 Temmuz süreci ile karşı karşıya geldik. Açılıştan hemen sonra böyle bir süreçle karşı karşıya kaldık. Kamu personelinin izinlerinin kaldırılması, Saros körfezine gelen ziyaretçilerin tatilini bırakarak geri dönmesi, halkımızın tedirgin olması, bizim de buradaki çalışmalarımız kısmen de olsa etkilendi. Trakya’da açılmış olan en büyük açık alan alışveriş merkezi olduğumuz için halkın da büyük bir beğenisini topladı. İnsanlarımız ilgisini kesmedi. Gelip gitmeler devam etti. İlk zamanlar ne kadar zorluklarla karşılaşsak da kısa sürede eksiklerimizi tamamlayıp etkinliklerimizi de art arda yaparak güzel çalışmalar elde ettik. 2016 yılını beklediğimiz üzere iyi tamamladık. Türk ve dünya markalarını Keşanımızla buluşturduk. Bu bölgemizin bir eksiğiydi. Bunu tamamlamanın gururunu yaşadık. Ülke olarak kötü günler de yaşasak 2017 yılının çok daha iyi geçeceğine, olumlu havada devam edeceğini düşünüyoruz, 2017 yılında çok umutluyuz veriler de bunu gösteriyor. 2017 yılında daha güzel çalışmalar, etkinlikler yapacağız. Saros Körfezi’ne geçiş yolunda olmamız münasebetiyle yazlıkçıların gidiş gelişleri var. Yazın 400-450 bin kişi bu bölgede tatilini yapmak üzere gelen yerel ve yabancı turistler var. Kesişme noktasında da bulunduğumuzdan dolayı Bendis AVM’yi ziyaret edeceklerdir.” dedi.

2017 YILINDA DA ORGANİZASYONLARIMIZI HIZ KESMEDEN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Geçtiğimiz dönemde birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini ve 2017 yılında da bu organizasyonların devam edeceğini kaydeden İstek “Altı aylık ve yıllık planlamalar halinde bir takım organizasyonlar yapacağız. Önümüzdeki dönemler içinde net bir şekilde şunu belirtmem gerekiyor ki modanın kalbi Bendis AVM de atacak. Bir takım podyumlar açarak tanıtımlar gerçekleştireceğiz, mankenler gelip yürüyüş yapacaklar, konser organizasyonlarımız olacak. Sizlere bu konu hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapacağız. Sosyal ve kültürel anlamda bir takım etkinlikler olacak. Geçtiğimiz dönemde birtakım imza günleri yine düzenledik, kukla gösterileri düzenledik, öğretmenler gününe özel etkinliklerimiz oldu. Eski Keşan fotoğraf sergisi tanıtımı yaptık. Gençlerle ilgili bir takım organizasyonlarımız oldu. Sinema salonu ile ilgili olarak okullarla ilgili bir takım çalışmalarımız oldu. Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu organizasyonlar gibi etkinlikleri, faaliyetleri, konserleri, 2017 yılında da hız kesmeden gerçekleştireceğiz. Bendis AVM Keşanımıza, bölgemize fark kattı.” dedi.

AVM’MİZE GELEN TURİSTLERİ KEŞAN’A ÇEKMEK İÇİN BİR TAKIM PROJELER GELİŞTİRMEK GEREKİYOR

Bölgemizden geçen araç sayısının fazla olmasına rağmen Bendis AVM’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin aynı zamanda Keşan’a çekme içinde birtakım projelerin geliştirilmesine değinen İstek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bendis AVM’de bulunan ve iş yeri açan, dükkan kiralayan faaliyet gösteren işletmeler, faaliyet göstermekten memnunlar. Ayrıca işletme sahipleri ve dükkân sahipleri ile devamlı iletişim halindeyiz. Yatırımcılarla ilgili olarak direkt yüz yüze görüşmelerimiz, anket çalışmalarımız oluyor. Burada mağaza açan işletmelerimizde mutsuzluk yok. AVM’miz ile ilgili olarak olumsuz gelişen herhangi bir durum kesinlikle yok. Yer verebileceğimiz dükkanlarımız bitti, çok talep var, boş dükkanımızda zaten kalmadı. İlgiden dolayı hem bölge yatırımcılara hem de uluslar arası yatırımcılara çok teşekkür ediyorum. Çevremizden geçen araç sayısı çok fazla. Karayolları verileri de bunu gösteriyor. Mesela bu sene çok enteresan bir durumla karşılaştım, bahsetmeden geçemeyeceğim. Açılışımızdan bir ay sonra AVM’mize gelen 34 plakalı bir aracın yanına gittim. Araç sahibine merhaba, hoş geldiniz diye kendisiyle tanışmak istedim. ‘Nasıl buldunuz alışveriş merkezimizi, burada mı kalıyorsunuz, tatilci misiniz?’ diye sordum. Kendisi bana Erikli sahiline tatile geldiğinden bahsetti. Şehir merkezine çıkıp çıkmadığını sordum. 4 yıldır Erikli sahiline gelen ve İstanbul’dan buraya tatil yapmaya gelen vatandaşımız, Keşan merkezine hiç girmemiş. Bu başıma gelen en enteresan olaylardan birisi. Demek ki bölgemizden geçen insan sayısı çok fazla ama biz Keşan merkezi olarak, Keşan yatırımcı iş adamları olarak bundan faydalanamıyoruz. Bölgemizden geçen vatandaşlarımızı, bölgemize gelen turistleri Keşan’a çekmek için birtakım projeler geliştirmek gerekiyor. Bizlerin ilk amaçları buradan geçen hem yerel hem de yabancı turistleri yakalamayı amaçlamıştık. Bunda başarılı olduğumuz gözüküyor. AVM’mize her gelen yerli ve yabancı turistler tekrar geleceğini söylüyorlar. Eğer AVM’mize gelen kişi bugün buraya geliyorsa yarın Keşan merkezine de gelecektir. Sonuçta Keşan merkezinde işletmesi olan kişilerin burada da dükkânı var. Bendis AVM’mizde çalışan yaklaşık olarak 350 kişi var. Ortalama olarak asgari ücretle çalışsa bölgemize en az 500 bin liralık bir gelir sağlıyoruz. Yani yıllık olarak 6 milyon gibi bir gelir demek. Bu AVM’mizin katkısıdır. Bizim amacımız Keşan içine dahi girmeyen insanlara da buradan hizmet vermek. Keşanımızın en kapsamlı AVM’siyiz. Alışveriş merkezimizi her daim canlı tutacak gayreti gösteriyoruz.”