Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Keşan Şubesi Başkanı Rami Uluz, dün yaptığı açıklamada 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatıp, basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplandırdı. Uluz, bir soru üzerine Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut iktidara kadar olan birçok kazanımlarının birer birer ortadan kaldırılmakta olduğuna dikkat çekerek, “Benim gördüğüm bugüne kadarki uygulamaları ile bir çok yerden T.C. ibaresi kaldırıldı. Daha sonra Atatürk’ün resimleri birçok yerden kaldırdı. En sonunda bunlar önümüzdeki 10 yıla kadar bayrağı da kaldıracaklar. Türk Bayrağı’nı kaldırıp yerine 10 yıl sonra kurmayı amaçladıkları cumhuriyet neyse amaçları neyse o devletin bayrağını mı koyacaklar?” dedi.

ANKARA VE SELANİK’E GİTTİK

Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vermek üzere dün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Dernek binasında bir basın açıklaması düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği  Keşan Şube Başkanı Rami Uluz, bu kapsamda Ankara ve Yunanistan’ın Selanik kentine yapılan ziyaretler hakkında bilgi verdi. 9 Kasım 2013 akşamı her yıl olduğu gibi saat 23.00 sıralarında Keşan’dan Ankara’ya gitmek üzere bir otobüs kaldırdıklarını belirten Uluz, sabah orada olduklarını ve Anıtkabir’de yapılan törenlere ve etkinliklere katıldıklarını söyledi. Halkın Anıtkabir’deki törenlere katılımının bu yıl çok daha yoğun olduğunu gözlemlediklerini de kaydeden Uluz, “Çok yoğun bir katılım vardı. Bence geçen seneye göre iki katı bir katılım vardı” dedi.

SAYGI DURUŞUNDA KAVALA’DAYDIK

Açıklamasına Atatürk’ün doğduğu evin bulunduğu Yunanistan’ın Selanik kentine yapılan ziyaret hakkında bilgi vererek devam eden Uluz, şöyle konuştu: “İkinci etkinliğimiz Ata’mızın 132 yıl önce doğduğu Selanik’e yaptık. Buraya da bir otobüs ile gittik. Keşan’dan gece saat 04.00 sıralarında hareket ettik ve Yunanistan’ın Kavala kentinde durduk. Selanik’teki programa, Yunanistan’daki konsolosluğumuza daha önceden törene katılım başvurusu yapmadığımız için katılamayacağımızı öğrenince biz de Ata’mızı Kavala’da andık. Saat 09.05’te Atatürk için Kavala’nın bulunduğumuz tarihi caddesinde saygı duruşunda bulunduk, ardından da hep birlikte İstiklal Marşımızı söyledik. Daha sonra saat 12.00 sıralarında Selanik’e geçerek Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret edip buradan götürdüğümüz, karanfillerle hazırlanmış çelengimizi sunduk. Bahçede Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmiş diğer gruplarla tanıştık. Yanımızda getirdiğimiz poster, afiş ve rozetlerimizi orada bulunanlara hediye ettik. Bu hediyelerimizi o an orada bulunan Yunan vatandaşlarına da verdik.”

TAMAMI TÜRK OLAN MÜSELLİM KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİK

Dönüşte Gümülcine’ye bağlı Müsellim köyüne saptıklarını da belirten Uluz, bu köyde yaşayanların tamamının Türk olduğunu kaydederek, “Bu köyün Folklor ve Turizm Derneği yöneticileri daha önce Keşan’a geldiklerinde derneğimizi ziyaret etmiş ve onlarla tanışmıştık. Biz de dönüşte onları ziyaret ettik. Derneklerine uğradık, kahvehanelerinde çaylarını içtik. Hatta bu köy ile ADD Keşan Şubesi’ni kardeş olarak ilan ettik” diye konuştu.


SUNAR: AKP TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ DÖNÜŞTÜRME ANTRENMANI YAPIYOR

Açıklamaların ardından basın mensuplarının gündeme dair soruları cevaplandı. Devlet nişanından Atatürk’ün görüntüsü ve TC ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili soruyu, yönetim kurulu üyesi Zeki Sunar cevapladı.

Mevcut iktidarın geldiği ilk günden beri Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyeti sadece alanlarda ya da nişanlarda değil tamamen değiştirme ve dönüştürme çabası içinde olduğunu vurgulayan Sunar, “Eğitimde yapılan 4+4+4 sistemi, üst mahkemelerde Danıştay’da Sayıştay’da yapılan değişiklikler, üniversitelerde yapılan değişiklikler, türban diye bir giysiyi model seçip bu modeli her yerde yaygınlaştırma çabaları… Hükümet, yaptığı çalışmalarla ilgili olarak vermesi gereken hesap gündeme geldiğinde hemen gündemin değişmesi amacıyla ortaya attığı şeyleri zaman içerisinde tartışıla tartışıla kanıksatıp kabullendirme çabasında. Bu işler de onların birer parçası. Bazı bankaların isimlerinin önünde var olan TC yazıları kaldırıldı. Bu uygulama bazı valiliklerde de olmuştu. Bunlar bir çeşit Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürme, değiştirme antrenmanı. Bunu böyle görüyoruz” dedi.

ULUZ: CUMHURİYET KAZANIMLARININ YÜZDE 80-90’I KALDIRILDI

Bir AK Parti milletvekili tarafından Tekke ve Zaviyeler’in açılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge verileceği şeklindeki bir soruyu da Başkan Rami Uluz cevapladı.

Uluz, Tüm Cumhuriyet kazanımlarının 10 yıl sonra ne olacağını kestiremediklerini ifade ederek, “Şimdi nereye gidiyoruz? Benim gördüğüm TC kaldırıldı. Atatürk’ün resimleri kaldırıldı. En sonunda bunlar 10 yıla kadar bayrağı da kaldıracaklar. Türk Bayrağı’nı da kaldırıp yerine 10 yıl sonra kurmayı amaçladıkları cumhuriyet neyse acaba o devletin bayrağını mı koyacaklar? Tekke ve zaviyelerin tekrar açılması gündeme geliyorsa gidiş orayadır. Gidiş, hani diyorlar ya <2013 vizyonu> işte bunlar. Zaten cumhuriyetimizin kazanımları %80-90 oranında kaldırıldı. En son tartışmaya koydukları bir öğrenci evi meselesi var. Bu tartışma için gençler diyorlar. Gidiş o gidiş. Bizim ADD olarak görüşümüz budur” diye konuştu.