Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bu yılki lise öğrencileri taşıma ihalesini hala gerçekleştirmemiş olmasına bir kez daha tepki gösterdi ve bu ihmalkarlığın bedelini velilerin ödemek zorunda kaldığına dikkat çekti.

İDARE BECERİKSİZSE ANNE VE BABALARIN SUÇU NE?

Keşan’a her sabah 44 köy ve 5 beldeden yaklaşık 1000 öğrencinin geldiğini belirten Kemik,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü lise öğrencilerinin taşıma ihalesini yapmakta çok geç kaldı. Okullar açılalı neredeyse 2 ay oldu ama bu öğrenciler Keşan’a hala kendi imkanlarıyla gelip gitmeye çalışıyorlar. Milli Eğitim’in beceriksizliğinin bedelini anne ve babalar ödüyor. Bir öğrenci Keşan’a en az 10 lira ile gelmek zorunda bu da 1000 öğrenci için ayda ortalama 10 bin lira yapar. İki ayda 20 bin lira yapar ve bu para velilerin cebinden çıktı. Eğer taşıma ihalesi yapılsaydı bu paralar ya öğrencilerin ya da onların velilerinin cebinde kalacaktı. Çocuklarını okutmak için zaten büyük fedakarlıklar göstermek zorunda olan bu vatandaşlarımız hiç olmazsa bu külfetten kurtulmuş olacaklardı. İdare beceriksizse anne ve babaların suçu ne? ” diye sordu.

BU KONUDA ÇOK BÜYÜK SIKINTI İÇİNDEYİZ

Bu ihalelerin Türkiye’nin neredeyse tamamında yapıldığını ve lise öğrencilerinin taşıma sisteme dahil edildiğini öğrendiklerini de kaydeden Kemik,  şöyle konuştu: “Ülkemizin neredeyse tamamında öğrenciler bu uygulamadan yararlanıyorsa bizim Keşanlı öğrencilerimiz bundan niye yararlanmasın? O müdürlükler bu taşıma ihaleleri için hazırlıklar yapmayı bilmiş de bizim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bunu niye düşünememiş? Ben Gökçetepe Köyü muhtarı olarak her sabah köyde velilere hesap vermekten ve bu sorunu anlatmaktan usandım. Aileler bu ihaleler ne oldu? Diye soruyorlar. Benim gibi diğer köy ve belde muhtarlarımızın da durumu aynı. Bu konuda sıkıntımız çok büyük.”

HAKEDİŞLER ZAMANINDA ÖDENMELİ

Açıklamasının sonunda ilk ve ortaokul öğrencileri ile ilgili olarak yapılan taşımacılık işinde karşılaştıkları sorunlara da değinen Kemik,Taşıma ihalesini alanlara teminat, teminat diyerek direten ve karşılaşılan en küçük bir sorunda 3-5 gün yevmiye kesme cezası veren Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi sorumluluğunu da zamanında yerine getirmelidir.  Herkes elini vicdanına koysun. Biz hak edişlerin zamanında ödenmesini  ve bazı bahaneler ileri sürülerek 3-5 günlük paraların kesilmemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.