AYGÜL KONAR-SONGÜL KONAR

Ağadayı Dinlenme Tesisleri'nde başlayan iftara; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 39. Bölge Eczacı Odası Başkanı Cenk Kes, 39. Bölge Eczacı Odası Keşan Temsilcisi Neshan Yıldırır, eczacılar ve aileleri ile çalışanlar katıldı.

YILDIRIR: "OMUZ OMUZA BİRLİKTEYİZ"

İftar öncesinde konuşma yapan Neshan Yıldırır, 39. Bölge Eczacı Odası'nın katkılarıyla geleneksel hale getirmeye çalıştıkları ve bu yıl 3.'sü yapılan iftarda bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Omuz omuza birlikteyiz. Bu yıl Edirne Eczacı Odası önderliğinde gerçekleştirilen ve üçüncüsü yapılan Trakya Eczacılık Günleri buluşmasında öne çıkarılmaya çalışılan 3 tema var. Bunlardan birincisi meslektaşlar arası dayanışma, ikincisi birlikteliğimizi güçlendirme, üçüncüsü ise halk sağlığına katkıda bulunmaktır. Bu amaca hizmet için birlikte olmaktan güç doğar düşüncesiyle hep birlikte olmanın güzelliğini yaşatmak için buradayız." dedi.

KES: "ECZACI EN YAKIN SAĞLIK DANIŞMANINIZDIR"

İftarın ardından söz alan Cenk Kes, 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü Keşan’da kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Bu organizasyonu bizlere armağan eden Neshan Hanım'ı da buradan kutluyoruz. Ben Edirne Eczacı Odası’na 10 sene önce başkan oldum, yemekleri de hep Edirne’de yapıyorduk. Bundan sonraki ilk 14 Mayıs yemeğimizi ilçede yapacağız dedik ve bunun Keşan’da olmasına karar verdik. Bu sene benim başkanlığımın ya sonu ya da bir 10 sene daha başkanlık yapacağım. Bu yol beni nereye götürecek onu bilemiyorum. Burada yaklaşık 30 civarında eczacımız var ama 30 civarındaki eczacılarımızla birlikte yaklaşık 200 kişilik bir gruba seslenmek de bizim için ayrıca onur ve gurur verici. Biz Edirne’de 14 Mayıs’ta yemek düzenlediğimizde 100-110 kişi geliyor ama burada yaklaşık 200 kişi var ve bunu da Neshan hanımın ve ekibinin başarısı olarak görüyorum. Eczacılık bizim mesleğimiz ve her zaman şunu diyoruz; ‘Eczacı en yakın sağlık danışmanınızdır.’ Biz hekimler, eczacılar, diş hekimleri, avukatlar veya mühendisler, akademik meslek birlikleri olarak geçiyoruz. Ama eczacılık için halkla iç içe olan tek meslek grubu diyebilirim. Bütün meslek grupları iç içe ama hiçbir engel koymadan direkt halkla irtibat halinde olan ilk meslek grubu biz eczacılarız. Çünkü halkımız eczanenin kapısını açtığı zaman ilk olarak ya bizim çalışanımızı ya da eczacıyı görür, arada bir mesafe yoktur. Biz hiçbir zaman araya bariyer koyarak çalışan bir meslek grubu olmadık. Belki de halkın ‘en yakın sağlık danışmanı’ söylemi de buradan çıkmaktadır. Bu da bizi halkın nabzını tutan, halkın ihtiyaçlarını gören ve halktan ayrılmayan bir meslek grubu haline getiriyor ve bizim için gerçekten güzel ve onur verici bir durum. Eczacılarımız özveriyle çalışıyor. Bazen hasta geliyor ama parası yok, deftere yazıyoruz. Bazen köyüne gidecek parası olmuyor, cebine parasını koyuyoruz. Bazı zaman gelmeyeceğini bile bile borca yazıyoruz, 3-4 senede bir o borç defterlerini yırtıp atıyoruz. Bu bir özveri değil midir? Bence kesinlikle bir özveri örneğidir. Çünkü en sonunda sarf edilen bir emek, verilen bir zaman var." diye konuştu.

HELVACIOĞLU: "SEKTÖRÜN SORUNU OLMAYAN BİR BÖLÜMÜ VAR O DA; İTİBARI, SAYGISI VE SEVGİSİ"

 Kes'in ardından söz alan Mustafa Helvacıoğlu, tüm eczacıların 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutlayıp, kendisinin de sağlık sektöründe 44. yılı olduğunu ifade ederek, "1 ay önce bıraktım bu mesleğin bir parçasını. Şimdi şehrime hizmet etmek için yola çıktım. Cenk Bey beni hem duygulandırdı, hem onurlandırdı ama şimdi başkanlığı bırakıp Mustafa kardeşiniz olarak konuşuyorum. Çünkü ben de içinizden biriyim. Aslında tecrübeliyim ama bu akşam heyecanlıyım. Hakikaten ekmeğini yediğim, sevgisini aldığım, mayasını aldığım, sizlerin dostluğunu hiçbir zaman unutmadığım bir parçamsınız. Bugünlere geldiysem bu sizlerin sayesinde oldu. Sizler benim rol modellerimdiniz, eşime, oğluma aileme, işime, aşıma rol model oldunuz. Hepinizle bir anım var, her birinizi ellerinizden öpecek kadar sevip sayıyorum. Bize ekmek verdiniz, bu ekmeğin dışında sevgi verdiniz, duygularımı paylaştınız. Kalfa arkadaşlarımın ismi değişse de benim için kalfalık devam ediyor. Ben belediye başkanı olduysam sizin itibarınızla, bana olan sevginiz ve saygınızla oldum. Siz benim büyük ailemsiniz, gününüz kutlu, kasanız bereketli olsun. Diğer arkadaşlarıma da diyeceğim şudur ki; bulundukları işi çok sevsinler. Şanslı bir meslekteler. Belki sektörün sorunları var bunu hepimiz biliyoruz ama sorunları olmayan sektörün sorunu olmayan bir bölümü var o da; itibarı, saygısı ve sevgisi. Bu her şeye bedel." şeklinde konuştu. İftar, bu konuşmaların ardından sona erdi.