Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada, ilçede 15 °C ve üzerindeki hava sıcaklıklarında kalorifer ve soba yakılmasının yasak olduğu hatırlatıldı.

Hava kirliliğinin azaltılması amacıyla Edirne Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 4 Ekim 2012 tarih ve 77 No’lu kararıyla kalorifer kazanlarının sabah 06.00-09.00, akşam 16.00-19.00 saatleri dışında yakılmamasının ve buna titizlikle uyulması gerektiğinin aktarıldığı açıklamada ayrıca “Dış ortam sıcaklığı 15 °C ve üzeri hava sıcaklıklarında kalorifer ve sobalar kesinlikle yakılmayacaktır. Aksi durumda idari cezalar uygulanacaktır.” denildi.

Açıklamada, kullanılan kömürün uygunluk izin belgesinin olmasına, kömür yakılırken kireçle harmanlama tekniğine uyulmasına, kömürün poşetle yakılmamasına dikkat edilmesi de istendi.

Hava kirliliğinin zaman içerisinde; zehirlenme, kansere neden olma, doğum bozuklukları, gözlerde tahriş, solunum sistemi rahatsızlıkları, bronşit ve virüs enfeksiyonlarına hassasiyetin artması, kalp hastalıklarına zemin hazırlaması, kronik astımın şiddetlenmesi sonuçlar doğurduğu vurgulandı ve kurallara uymanın çevre ve insan sağlığı açısından önemli olduğu belirtildi.