Yaklaşık 40 AKP'li yemekte buluştu. Katılıcımlardan 8 tanesi AKP'de ilçe başkanlığı yapmış kişilerdi. 3 tanesi de eski ANAP ilçe başkanlığı görevlerinde bulunmuşlardı. Seçilmişlerden 2 Belediye Meclisi üyesi var. İl Genel Meclisi üyesi toplantıda yok. Milletvekili adayı toplantıya katılanlardan.
            10 iş adamı, 8 esnaf, 9 serbest meslek erbabı ve 1 muhtar diğer katılımcılar. İl başkanı yok. İlçe başkanı yok.
            Toplantıda işaret edilen en önemli konu “Keşan'da belediye başkanı adaylarımızı partimizin tabanı belirlemesi gerekir” olmuş. Bunlara Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adayları da dahil olsun görüşü ağır basmış.
            Son derece yerinde ve demokratik bir talep. Parti tabanı atamaya karşı izlenim veriyor. İlçe başkanlıklarına atamayı kabul edip görev alanları bu görüşlerinde içtenlikli olup olmadıkları noktasında sorgulamak gerekir.
            İki aday adayı Mustafa'lara bir yenisinin eklenmesi temennisinde bulunuldu mu, bulunulmadı mı? AKP'de Mustafa'lar yarışı olacak aday adaylığı sürecinde anlaşılan.
            Siyasal öngörüm odur ki, AKP gibi gevşek örgütlenme modelini seçen partiler atama yaparlar. Aday belki de netleşmiştir. Kendisine de gerekli siyasal taktikler verilmektedir diyebilirim.
            35 civarında katılımcı toplantıda tek tek söz almışlar. Görüşlerini ortaya dökmüşler. Fark olması doğal. Konuşmacılardan en önemli noktaya parmak basan genç bir iş adamı olmuş.
            “Bu çalışmaların yürütülmesi adına herkes maddi olarak katkı vermelidir.” Bu çerçevede görüş açıklamış.
            Son derece yerinde bir teklif. “Elimizi ve cebimizi taşın altına koymalıyız” içerikli bir konuşma yapmış.
            OTU ÇEK KÖKÜNE BAK
            Otun yaprağı ve çiçeği tohumu da önemlidir. Ancak onun gerçek karakteri kökündedir. Kökü başka partilerde olan hatta ilçe başkanlığı yapmış olanlara bile ders alınacak bir açıklama yapmış bu genç iş adamı. Amirin, memurun, müdürün tayinini seslendirmemiş. AKP'nin yaklaşık 40 kişilik toplantısında eski ile yeni farkı çıkmış ortaya bu örnekte olduğu gibi.
            Topluluk ve toplantılar siyasette katlayarak büyümeli. Bundan sonraki toplantı ay sonunda 150 kişi ile düşünülüyormuş. Yanlış olur. Azami 80 kişi olmalı. Üçüncü yemekte 300 diğerinde 600 yapmak zor. Gittikçe sayı azalır. Siyasal hırs partiye yarar getirmeli. Katlayarak oluşturulacak toplantılar yararlı olur. Önümüzdeki toplantıya il başkanı gelecekmiş. Eski ilçe başkanlarının kaçı şimdiki ilçe başkanı ile veya kendi içlerinde barışık. AKP açısından bu da önemli. AKP'nin yapması gereken otu çekip köküne bakmasıdır.