HABER MERKEZI

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, “2045 yılına öngörülen Keşan nüfusu 110 bin kişiye göre planlanan ileri biyolojik tıp atık su arıtma tesisi bedeli 30 yılda geri ödenecek. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için bu tesisi kurduk. Arıtılan atık su tarımsal amaçlı kullanılacak. Keşan için hizmetlerimiz devam edecek.” dedi.

Keşan Belediyesi Çevre Mühendisi Arzu Akbunar da verdiği teknik bilgilerde şunları söyledi: “Günde 18 bin m3’lük su arıtma yapılıyor. Atık sular 2 ana kolektör hattından tesise geliyor. Fiziksel ayrıştırma yapıldıktan sonra, içindeki çamur ve kum ayrıştırılıyor. Daha sonra suyun biyofosfor havuzuna alınıp arındırılıyor. Havalandırma havuzlarına teknik ölçümler sonucu ihtiyacı oranında oksijen veriliyor bu sayede yararlı bakterilerin organik maddeleri parçalayarak atık sular havuzlarda temiz bir hale geliyor. Tesisimizin çalışmasını ve kontrollerini bilgisayar ortamından takip ediyoruz.”

Keşan Belediyesi Çevre Müdürü Erhan Başaran, “Trakya’da yapılan 7 atık su arıtma tesisinden biri Keşan Belediyemizde yaklaşık 10 personel ile gece gündüz hizmet vermekteyiz. Arıtılan suda balık yetişebilir, tarım arazileri sulanabilir durumda. Çevreye hiçbir koku ve yan etkisi olmayan bu tesisin kurulması isabet olmuştur. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.