19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlama törenleri programı belli oldu.

Program kapsamında 15 Mayıs 2016 Pazar günü, saat 10.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi konulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Anadolu Lisesi Öğrencisi Çağrı Karadayı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.  Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü topluluğu tarafından Tekirdağ yöresel halk oyunları gösterisi ile son bulacak. 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü ise Geçlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen, 1 antrenör ve 3 öğrenciyle, saat 10.30’da Keşan Kaymakamı Nuri Özder, 11.00’de Garnizon Komutanı Tuğg. Halil Tamer Gedik, 11.30’da ise Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ziyaret edilecek.

19 MAYIS’TAKİ PROGRAM…

19 Mayıs 2016 Perşembe günü gerçekleştirilecek program ise saat 10.00’da, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra protokol üyeleri, SARDOS ve KEDOST bisiklet grupları, gençler ve vatandaşların katılımıyla oluşturulacak kortej, Cumhuriyet Meydanı’ndan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne yürüyecek.

Saat 10.00’da, burada başlayacak programda, ilk olarak Geçlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen konuşacak. Liseler arasında yapılan şiir yarışmasında birinci seçilen eserin sahibi tarafından okunmasının ardından Gençlik Merkezi Müzik Grubu öğrencileri müzik dinletisi sunacak. Program, Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencilerinin Ardahan yöresi halk oyunları, Geçlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü taekwondo ekibi gösterisi, hafta ile ilgili yapılan kültürel yarışmalarda derece alanlara ödüllerinin verilmesi, Geçlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Merkezi Halk Oyunları öğrencilerinin zeybek gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin İzmir yöresi zeybek gösterisi ile devam edecek.