19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası’nın 98. yıl kutlama programı belli oldu.

Kutlama programı kapsamında, 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü, saat 10.00’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelengi, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne sunulacak. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunacak. Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi ve Gençlik Merkezi üyesi Sergen Tuna, günün anlamı ile ilgili konuşmasını gerçekleştirecek. Tören, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Trakya yöresi halk oyunları gösterisi ile sona erecek.

19 MAYIS CUMA GÜNKÜ PROGRAM

19 Mayıs 2017 Cuma günü, saat 09.30’daki tören ise Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önüne, Keşan’daki spor kulüpleri, öğrenciler ve halkın katılımıyla çelenk sunulacak. Daha sonra, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirecek. Saat 10.00’da, bayrak, Mehter Takımı, bando, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Doğa Sporları Topluluğu ve KEDOST, SARDOS kulüplerinin bisiklet korteji ve halkın katılımıyla Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne yürüyüş yapılacak.

KUTLAMALAR, MEHMET GEMİCİ CENNET BAHÇESİNDE DEVAM EDECEK

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde, saat 10.30’da devam edecek kutlama töreninde, liseler arasında yapılan şiir yarışmasında birinci seçilen eser, sahibi tarafından okunacak. Tören; Özel Keşan Uğur Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin Gaziantep yöresine ait gösterisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü taekwondo gösterisi, kültürel ve sanatsal yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, Keşan Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi’nin Kırklareli’ne ait halk oyunları gösterisi, Keşan HEM Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin Trakya yöresine ait gösterisi ve Belediye Başkanlığı Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerini sunması ile sona erecek. Kutlamalar, hafta boyunca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli spor müsabakaları ile devam edecek.