19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, dün, Cumhuriyet Meydanı ile Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ TÖREN

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, saat 10.00’da başladı. Törene; CHP Edine Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Keşan İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, resmi daire amirleri, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, spor kulüpleri ile öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Formatörü Başar Şen’in yaptığı programda, Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin, Çimen ve Keşan Rumeli Gençlik Spor Kulübü sporcuları tarafından Atatürk Anıtı’na konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, ardından Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Uygun’un komutuyla Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Aynı zamanda Keşan Rumeli Gençlik Kulübü sporcuları tarafından gönderlere bayraklar çekildi. Çelengin sunulmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi tören sona erdi.

CHP VE AVUKATLAR ANITA ÇİÇEK BIRAKTI

Resmi törenin bitmesinin ardından, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan başkanlığında CHP’liler tarafından Atatürk Anıtı’na çiçek bırakıldı. Edirne Barosu üyesi bir grup Keşanlı avukat da Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktı.

KORTEJ OLUŞTURULDU

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, 19 Mayıs kutlama törenlerine, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde devam edildi. Bu amaçla oluşturulan kortej saat 10.20’de Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket etti. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile diğer yetkililerini de dahil olduğu korteje, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür) Derneği Bisiklet Ekibi, spor kulüplerine mensup sporcular, KİZİK (Keşan İzcilik İhtisas Kulübü) Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi Halk Oyunları ekibi, Keşan Belediyesi Genç Halk Oyunları Ekibi, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Kafkas Halk Oyunları Ekibi ile öğrenciler katıldı.

Oluşturulan kortej, Kurtuluş Caddesi boyunca Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne ulaştı. Kortejde en büyük ilgi, DOÇEK Bisiklet Grubu’nun en önünde 3 tekerlekli bisikletiyle 1,5 km yolu giden 5 yaşındaki Ahmet Arda Alcan adlı çocuğa gösterildi.  

MEHMET GEMİCİ CENNET BAHÇESİ’NDEKİ PROGRAM

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ndeki program, saat 11.00’de başladı. Törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan 4. Mknz. P. Tug. K. Tuğg. Yıldırım Alel, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Keşan İlçe Müdür Vekili Vedat Çimen, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ile diğer ilgililer katıldı. Sunuculuğunu Başar Şen’in yaptığı program, Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Vedat Çimen yaptı.

ÇİMEN: ÜLKEMİZİ ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNE SİZLER TAŞIYACAKSINIZ

19 Mayıs’ın önemine değinerek sözlerine başlayan Çimen, şunları söyledi: “Bugün, milletimizin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı, 19 Mayıs’ın 94’üncü yıldönümü. Atatürk’ün milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılan ilk adımdır. İşte bu yüzden, Türk Milleti’nin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin ilk adımı olan 19 Mayıs’a ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Sevgili gençler, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir. 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milletiyle sürdürmüş ve kazanılan bu zafer sonucu, gençlere olan güveni sebebiyle bugünü sizlere armağan etmiştir. Gelecekte, tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket edecek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Biliyorsunuz ki sizler Türk Milleti’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine sizler taşıyacaksınız. Birlik ve beraberliğimize yönelik en küçük bir saldırı karşısında bile kenetlenerek, huzur ve güvenliğimizin bozulmasına izin vermeyeceksiniz.”

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmanın ardından Gençlik Haftası nedeniyle liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında 1’inci olan Keşan Fen Lisesi Öğrencisi Selin Duman Kıvılcım adlı şiirini okudu. Daha sonra sırasıyla, Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi Halk Oyunları Ekibi, Keşan Belediyesi Genç Halk Oyunları Ekibi ve Keşan Halk Eğitimi Merkezi Kafkas Ekibi’nin, halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi. Ayrıca Rumeli Gençlik Kulübü sporcularının taekwondo gösterileri sunuldu. Gösteriler boyunca, Keşan Yamaç Paraşütü Ekibi’nden Yılmaz Özkaya ve Metin Saçar’ın paramotor uçuşuyla yaptıkları bayrak gösterisi büyük ilgi gördü.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Son olarak ödül töreni gerçekleştirildi. Gençlik Haftası nedeniyle liseler arasında, şiir ve resim dallarında derece alanların ödülleri törenle verildi.

Şiir dalında 1’inci olan Keşan Fen Lisesi öğrencisi Selin Duman, kompozisyon dalında 1’inci olan Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Öğrencisi Gamze Hisarbeyli ve resim dalında 1’inci olan Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Öğrencisi Kübra Duğan’a ödüllerini Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı verdi.    

Şiir dalında 2’nci olan Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Mert Engerek, kompozisyon dalında 2’nci olan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Gizem Altın ve resim dalında 2’nci olan Keşan Anadolu Lisesi Öğrencisi Cansu Çapan, ödüllerini Keşan 4. Mknz. P. Tug. K. Tuğg. Yıldırım Alel’in elinden aldı.   

Şiir dalında 3’üncü olan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Ceren Büyükeren, kompozisyon dalında 3’üncü olan Keşan Fen Lisesi Öğrencisi Merve Yerlikaya ve resim dalında 3’üncü olan Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi Öğrencisi Hicret Aydın’a ödüllerini Keşan Beleidye Başkan Vekili İlhan Boz takdim etti.

Etkinlik, törene katılan öğrenci ve ekiplerle, yetkililerin toplu fotoğaf çekimiyle sona erdi.