Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Örgütü, hükümetin yaptığı düzenlemelerle, kutlanmasında kısıtlamalara gidilen ulusal bayramlarımızdan 19 Mayıs’ı, önceki akşam alternatif bir programla kutladı.

Şehitlik Parkı’nda saat 20.00’de Keşan Belediye Meclisi Üyesi Samet Serdar Dinçer’in sunumunda başlayan etkinliğe; CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolu Başkanı Ürfet Ürkmez, Gençlik Kolu Başkanı Ömür Çakıcı, ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan ve “Bugün Türk kurtuluş hareketinin başladığı gündür.” diyen CHP İlçe Başkanı Kanışkan, “Ancak bugün Atatürk’ün huzuruna vardığımızda orada olmak, bizler için sanki suçmuş gibi, yasakmış gibi muamele görüyoruz. Atatürk’ün huzurunda çelenk bırakmak bile yasaklandı bu ülkede. Ancak terörist dediklerimize gidenler ise barış elçisi oluyorlar. Atatürk bugünü Türk gençliğine armağan etti. Bu gece burada çok sayıda genç var. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı olarak gelecek için beni umutlandırıyor. Atatürk’ün birçok sözünden biri ‘Durmamak için yürümeye başlayanlar hiçbir zaman yorulmazlar’dır. Bu düşünce ile herkesin bayramını kutluyor saygılar sunuyorum.”

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de “Türkiye’nin aydınlık yüzleri, Mavi Gözlü Devin evlatları, sevgili genç kardeşlerimin hepinizin Gençlik Bayramınızı yürekten kutluyorum.” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün, ulusal bağımsızlık savaşının ilk adımlarının atıldığı, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün. Bugün ilk kez anti emperyalist mücadelenin başlatıldığı gün. Trakya insanı Trakyalı gençler her türlü baskıya rağmen, Atatürk’ün ilkelerine ve düşüncelerine sahip çıkmaya devam ediyor. Ne kadar ulusal bayramlarımız yasaklansa da, ne kadar ulusal bilincimiz yok edilmek istense de işte buradaki gençler, buradaki yüreklilik, O ruhu yükseltmeye devam edecektir. Ben de bu heyecanı birlikte yaşamaktan gurur duyuyorum. Bundan sonra Atatürk’e layık olmak için Cumhuriyet değerlerini korumaya devam edeceğiz.”

Etkinliğin son konuşmasını ise CHP Keşan Gençlik Kolu Başkanı Ömür Çakıcı yaptı.

Çakıcı da konuşmasında, “Yaşadığımız süreç bize yatmayı, oturmayı değil; kalkmayı, yürümeyi, haykırmayı gerektiriyor. Yaşadığımız süreç Ortadoğu’yu kana boğan, ülkeleri biribirine düşüren emperyalizm ve işbirlikçilerine karşı birlik ve beraberlik içinde olmamızı gerektiriyor.”  dedi.

Şehitlik Parkı’ndaki etkinlik, konuşmaların ardından, Bülent Saylam’ın seslendirdiği şarkılarla ve gençlerin şiirleriyle devam ederek, 10’uncu Yıl Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

Etkinliğe katılan yüzlerce kişi, Şehitlik Parkı’ndan başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü ve Atatürk Parkı’ndaki ADD Kermesini ziyaret ederek, buradan dağıldı.

Herhangi bir müdahale veya olumsuz olayın yaşanmadığı etkinlik ve yürüyüşte, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek” sloganları dikkat çekti.