Geçen yıl başarılı bir sezon geçirerek 3. ligin kapısından dönen 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü, bu yıl üst liglere çıkmaktan çok Keşanlı gençlere önem veriyor.

1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü Başkanı Turgay Balcı, bu yıl üst liglere çıkmaktan çok Kulübün kuruluş amacı olan Keşanlı gençlere önem vereceklerini bildirdi.  

Kulübün kuruluş amacının Keşanlı gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamak olduğuna dikkat çeken Balcı, “Biz de bu sezon buna ağırlık vereceğiz. 3. lige çıkmayı bu yüzden istemedik. Altyapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu yılki hedefimiz Küçükler, Yıldızlar ve Gençlerde il birinciliğini kazanmak.” dedi.

BU LİGLERE GEREKTİĞİ KADAR ÖNEM VERMİYORLAR

Turgay Balcı, destek verilmesi konusunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne büyük görev düştüğünü dile getirerek, “Bu liglere gerektiği kadar önem vermiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda biz Edirne’ye maçlara gittik ancak Edirne’deki takımların çoğu Keşan’a maça gelmiyorlardı. Bu çocukların gelişmesi daha çok maç yapmalarına bağlı. Biz çocuklarımızın daha çok maç yaparak, daha çok pratik kazanarak gruplara gitmesini istiyoruz. Biz hükmen galibiyetlerle değil hak ederek kazandığımız maçlarla şampiyon olmak istiyoruz. Bu konuda da başlıca görev Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne düşüyor. Bu liglerde şampiyonluk kazandıktan sonra uygun görürsek Deplasmanlı Bölgesel Lig’e katılacağız. Ancak dış transferlerle değil Keşanlı sporcularımızdan oluşan bir kadroyla bu işi yapacağız. Bu anlamda bizden desteğini esirgemeyen ve gelecekte de esirgemeyeceğinin sözünü veren AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir’e, teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Kulüp bünyesinde dar gelirli ailelerin çocukları için ücretsiz yüzme kursu açacaklarını kaydeden Balcı, her bireyin yüzme öğrenmesi gerektiğine dikkat çekti.