Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, dün yaptığı açıklamada 2-3 Aralık 2016 tarihlerinde, Keşan’da kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini belirterek, vatandaşları kan vermeleri konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde geçen hafta içerisinde, bu konuda toplantı düzenlendiğini ifade eden Koyuncu, “Toplantımıza, Keşan’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlarımız katıldı. Öncelikle duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi. “Keşan olarak, kan bağışı rekorunu kıracağız.” dedi.

Vedat Koyuncu, Kızılay olarak, 2-3 Aralık 2016 tarihlerinde, “Vatan Kurtarmak, Senin Kanında var; Keşanlıyız duyarlıyız” sloganıyla, kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bağış kampanyasında, tüm kurum ve kuruluşları yanımızda görmek bizleri daha da cesaretlendiriyor. Bu çalışmalarımız neticesinde, bölgemizin en yüksek kan bağışı rekorunu kıracağız. Bu çerçevede; işyerlerimize afişlerimizi asıyoruz, duyurularımızı yapıyoruz. Bu birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum.”

HEDEF 500 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

Kampanyadaki kan bağışı hedeflerinin 500 ünite olduğunu dile getiren Koyuncu, “Geçen hafta içerisinde düzenlenen kampanyada, 146 ünite kan bağışı yapılmıştı. Ancak, 2-3 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak kampanyada, hedefimiz 500 ünite kan bağışıdır. Etkinlikte, ilk gün hayır sever işadamı tarafından pilav ve ayran ikramı yapılacak. İkinci gün ise, Keşan Belediyesi’nin desteğiyle, lokma ikramı yapılacak. Ayrıca, çeşitli gösteriler yapılarak, bir festival havasında geçmesini bekliyoruz. Kan bağışında bulunanlara çeşitli hediyelerimiz olacaktır.” “Kampanyanın amacı, toplumda farkındalık yaratmak.” şeklinde konuştu.

KURUM AMİRLERİNİN DUYARLILIĞI BİZLERİN ŞEVKİNİ ARTIRIYOR

Vedat Koyuncu, Türkiye’de yılda sadece 2 milyon ünite kan toplandığını kaydederek, şunları söyledi: “Fakat bizim 2 milyon 500 bin ünite kana ihtiyacımız var. Kan olmaması nedeniyle birçok yerde ameliyatlar erteleniyor ve sıkıntılar yaşanıyor. Sıkıntı başımıza gelmeden bilmiyoruz ancak, başımıza gelmeden gerekli önlemleri almalıyız. Kampanyanın amacı da, toplumda farkındalık yaratmaktır. Kampanyaya, Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da, destek verdi. Kaymakamımız toplantıda, kan bağışında bulunacak kamu görevlilerinin o gün izni sayılacaklarını söylemesi ve kampanyaya büyük destek vermesi bizleri mutlu etti. Ayrıca, belediye başkanımız Mehmet Özcan’ı ziyaretimizde de, kan bağışında bulunan belediye personelini izinli sayacak. Kurum amirlerinin duyarlılığı bizlerin şevkini artırıyor. Kampanyamıza tüm Keşanlıları davet ediyoruz.”