Özel Keşan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Saat 15.00’te, merkez bahçesinde başlayan etkinlikte özel öğrenciler elleriyle boyadıkları tişörtleri giyerek, ailelerinin de katılımıyla otizme dikkat çekti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rehber Öğretmen Aylin Özel, 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade ederek, “Keşan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ etkinliği kapsamında öğrencilerimizin el baskısı ile oluşturduğu tişörtleri, öğretmenlerin de maviler giyerek, mavi ışıklar yakmaya ve otizm dünyasını aydınlatmaya tüm bireyleri davet ediyoruz.” dedi.

HER 68 ÇOCUKTAN BİRİNDE GÖRÜLMEKTEDİR

Sözlerinin devamında otizmden bahseden Özel, şunları söyledi: “Otizmin, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, iletişim aranın belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve kalıplaşmış (takıntılı) davranış biçimlerine sahip olması ile belirlenir. Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır. 2013 yılında 88 çocuktan birine denk gelen otizm tanısı, günümüzde doğan her 68 çocuktan birinde görülmektedir. Tek tedavisinin de erken tanı ve sürekli özel eğitim olduğu bir kez daha vurgulanmak gerekir.” Daha sonra ise merkez çalışanları, özel öğrenciler ve aileleri toplu fotoğraf çektirdi.