HABER MERKEZİ

Keşan İlçe Kaymakamlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünce yapılan açıklamada konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ise şöyle:

“3152 Sayılı Kanuna eklenen geçici 11.inci Madde gereğince Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen Pasaport ve Sürücü Belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzce yürütülecek, 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren Nüfus Müdürlüklerine verilmesi sağlanacaktır. 

• 02 Nisan 2018 tarihinden itibaren Pasaport, Sürücü Belgesi ve T.C. Kimlik Kartı başvuru işlemleri için Genel Müdürlüğümüz tarafından ilçemize kurulan 2 terminal masası ile yapılmaya başlanacaktır. 

• Sürücü belgesi değişimi 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edeceğinden vatandaşların bu doğrultuda hareket etmeleri gerekmektedir. 

• 09/02/2017 tarihi itibari ile Kişi Nüfus Kayıt Örneği, 02/03/2017 tarihi itibarı ile de yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanılmıştır. Ayrıca, aile (kişi, eş ve çocuk) ve Nüfus Aile (kişi, eş, çocuk anne ve baba) kayıt örnekleri ve nüfus olaylarının (doğum, evlenme, boşanma, ölüm, kayıt düzeltme, velayet, yer değiştirme, gaiplik, vesayet, tanıma, soybağı) paylaşımın e-Devlet üzerinden yapılması sağlanmıştır. 

E-Devlet üzerinden aşağıdaki belgeler alınabilmektedir. Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, eşi, çocukları, anne/babası, eski eşi/eşlerine(isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Kişi Kayıt Örneği: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Aile Kayıt Örneği: Kendisi, eşi, çocuklar var ise eski eş/eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Yerleşim Yeri ve Diğer adres belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. 

5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 151. Maddesinin 4. Fıkrası gereğince, belgeler, e-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, Nüfus Müdürlüklerinden alınan Resmi Belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup, tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur. Bu nedenle, kamu kurum ve kuruluşlarınca vatandaş mağduriyetine ve kağıt israfına sebep olunmaması, iş gücü ve zaman tasarrufu için tüm kamuoyu ve vatandaşlarımıza duyurulur.”